tasarimcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu bilgiye acaba nereden ulaştınız? Kendi tecrübelerinizden mi yoksa google playin kendi bir politikasından mı? Çünkü ben epey bir araştırma yaptım ve google play politikaları arasında 1 kullanıcı birden fazla hesap açamaz diye bir ibare görmedim.

Benim 3 hesabım var. 1 tanesi kapatıldı. Kapatılan hesabım tamamen amatörlüğüm yüzünden kapandı. Koronavirüsle ilgili bir uygulama yayınlamaya çalıştım. Defalarca yasak olduğu ile ilgili eposta almama rağmen yayınlamakta ısrar ettim. O zaman google play hesabının kapatılabileceğini bilmiyordum. Diğer hesaplarıma ise bugüne kadar bir şey olmadı.

2-3 gün önce 1 hesabım daha kapatıldı. Bunun kapatılma sebebi yüksek bir olasılıkla yanlışlıkla oldu. Çünkü benden uygulamamda yer alan MANAGE_EXTERNAL_STORAGE adlı bir komutun kaldırılması istenmişti (ilgili konu için tıkla). Bu komutu bir arkadaşın yardımıyla kaldırıp yayınlamama rağmen tekrardan aynı eposta uyarısı gönderildi. Uygulamayı diğer hesabımda yayınladım ve sorunsuz bir şekilde yayınlandı. Bende bunun üzerine uygulamayı kaldırıp asıl hesabımda tekrar yayınlamaya çalıştım ve 3. kez uygulama red aldı ve sonrasında hesap kapatıldı. Tabi ki durumu anlattım ama henüz bir cevap gelmedi. Sanırım birkaç güne gelir. Umarım olumlu bir cevap olur.

Her neyse diyeceğim şu ki 1. ve 2. hesabım ayrı ayrı politika ihlalleri nedeniyle kapatıldı. Fakat 3. hesab elhamdulillah halen açık. Belki o da kapanacak, bilemiyorum.

Yaptığım araştırmalarda 1 kullanıcı birden fazla hesap açamaz diye bir bilgiye rastlamadım. Acaba 1 kullanıcı birden fazla google play console hesabı açmaz diye bir bilgiye "google play'in kendi politikaları" arasında okuyan oldu mu?

** Ben şu bilgiye ulaştım:

Kaynak: https://play.google.com/intl/tr_tr/about/play-terms/

Burada birden fazla hesap açılamaz diye bir ibare göremedim. Tam aksine "Farklı kullanıcı adıyla birden fazla Google hesabınız varsa,..." diye bir ibare sanki birden fazla hesabın açılabileceğine işaret ediyor. Bilemiyor, araştırma halindeyim, sizin google play'den edindiğiniz bir bilgi varsa lütfen paylaşın. Çok teşekkürler
2013 den beri bu sektördeyim geçmiş konularıma bak istersen senelerdir google play hesabı ayakta tutmakla uğraştım. Multi hesap yasaktır diyen yok zaten. Sistemden bir kere ban yediğinde bir daha bize gelme diyorlar ama ban yemediğin sürece istersen 500 tane hesap aç. Geçen ki konunuda gördüm uygulamayı dğer hesabında yayınlamışsın asıl hesabın gitmiş ee bariz bir şekilde gider zaten kime sorsan söylerdi gideceğini. O kurallara bakma sen orada yazan kuralların iki katı kadar görünmeyen kural var. Adamlar her bi istisna için kural yazamaz. Sen bir kere sistemden ban yemişsin adamlar sana bir daha gelme diyor (maile gelen yazıyı okuyabilirsin) ban yememiş olsaydın istediğin kadar hesabın olsun ama o hesaplardan bir tanesi ban yesin diğer tespit ettikleri tüm hesapların banlanır.