Saat geç olunca sanırım farklı algıladım pardon.

Commentlarda pek nadir temiz kaynak kalmıştır o yüzden söyledim onu.
Ek olarak zaten backlinkin organik görünmesi lazım bahsettiğin duruma çok kez denk geldim. Google sadece backlink kodunu algılamıyor buna da dikkat etmek lazım.
Türkçe seo yaparken dediginiz gibi temiz yorum kaynağı bulmak cok zor hocam. Backlink borsasini Marmara Denizindeki balıkçılıga çevirdiğimiz icin

.İngilizce seo yaparken is biraz daha kolay ama. Yabancilarda site sahiplerinin website iceren yorumlara bakis acisi bizdeki kadar olumsuz değil. Katki deger sağlayan bir yorumsa onay veriyor ve onaylarken bizim site sahipleri gibi link alanini kaldirarak yapmiyor bunu. O nedenle temiz blog yorum backlink almak daha kolay. Kolay derken bunu botlarla yaparsaniz kolay da degil kaliteli de.Alakali bloglari manuel olarak bulur kaliteli yorum girerseniz ise yarar bir çalışma olabilir. Gezilen 100 siteden belki 10 u böyle çıkacak onlarin da 5 i yorumu kabul edecek. Kimse %5 lik bir oran icin bu vakti ayirmiyor. Herkes kolay pesinde. 10dk da 10000 yorum Backlink kovalıyor. Benim suan tbm 5-10 arasi degisen ingiliz bir niche sitem var, sadece blog yorum backlinklerle yükselttiğim ama yeri geldi bir backlink icin yarim saat harcadım. Sadece backlink değil kaliteli hit getiren çalışmalar hepsi, cunku alakali tartışma ortamlarimdan alinan yorum linklerdi. Ama aynısını Türkçe sitelerde yapmak daha zor çünkü site sahipleri o kadar acik degil bu ise. Herkes seoyu cok iyi bidliginden midir hic bilmediğinden midir, bilmiyorum :d
Doğallık konusunda kesinlikle hak veriyorum, tam da o nedenle yazi sonunda ön ve arka kelimelerin firsata cevrilebilecegi "
tavsiye, oneri, kaynak" gibi ornekler verdim hocam. Anchora o kadar saplaniyor ki insanlar farkinda olmadan spam yaratıyor. Sonra da ic seo iyi anahtar kelimeden 10k backlinkim var bu site nasıl beni geçti oluyor

Bilmiyor ki aldığı backlinklerin faydadan cok zararı var. Anhcor text, rel etiketi, kaynak site türü gibi pek cok konuda cesitlilik ve dengeli bir yapi saglanmali.