smmpaneliorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam peki auth'u başka bir telefonda tutsak binance için mantıklı olurmu ? böyle birşey yaşamamak için ne gibi önlem almamızı önerirsiniz ? sadece telefon üzerinden binance kullanıyorum
benim almiş olduğum guvenlik önlemlerini söylim benim kullanmis oldugum android cihazda hem telegram hemde wp'nin otomatik indirmesi kapali

internet şifresinin kirilma ihtimaline karşi
wpa2psk korumali customize edilmiş uzun bir şifre kullanmaktayim

brute force saldirilarina karşi kullanmiş olduğum mail hesaplarinin şifrelerini kendimle baği olmayan ve kombine edilmeyen rakamlar ile harflerle karişik kullaniyorum

pcde ise tanimadiğim ve tanidiğim her insandan alacağim dosyayi apponfly vdsten açiyorum virüstotalde bile taratmiyorum çünkü virüsler hani dediğim gibi encrypt edilir fudlanir ve bind edilir tespit edilemez ondan o dosyalarla işim olunca apponflyda hallediyorum ben mobil dosyalarda olsa dahi

apk indirmiyorum crack dosya kullanmiyorum eskiden rat sistemleri %100 gizlilik yapamaz iken bir dönemler crack dosyalari çok kullanirdim ve virüs varsa kullanirdim

mail adreslerimde bir tane olasi oltalama maili gelince genelde borsa hesabi ile bağlantili olmasina gerek yok ama bağlantili hesap ise mail deistiriyorum direk

metamask gibi soğuk cüzdanda genelde para tutmuyorum normalde onlarda para tutup hiç girmemek mantiklidir cunku sifrelerini fiziki olarak saklarsin ama borsa cuzdanlari icin bu geçerli değil

parami dağitirim, eğer al sat yapiyorsam yada hodl sepet olusturmak icin parayi coinlere dağittiğimiz gibi bende borsalara dağitirim

finans şifresi belirlemek hayat kurtariyor eğer kullanilan borsa destekliyorsa o şifreyi belirle gerekirse hiç bir yerde girme finans şifresi hatali girilince bazi borsalarda hesabin işlemleri kilitleniyor ve 2.kez kyc bile isteniyor hackerin takilicaği stop edeceği aşmakta en çok zorlanacaği kisim burasi olur çünkü keylogger ve veri çeken ratli bir hacker finans şifresinin hane sayisi küçük olduğu için ve hiç girilmediği için 6 haneyi ya brute force yoluyla tek tek dener kafasina göre yada pes eder bazi hackerler borsalarda duran parayi cekmeden once finans sifresini girmeden mail üzerinden kaldirip deistirmeyi denerler ve işe yarar ama yeri gelince finans şifresi hack esnasinda kurbana zaman kazandirmaya yariyor bazen

her zaman ayni sifreyi kullanmamak ve ipye güven yapmamak en önemlisidir ipye güven yaparsan bazi borsalarda senin ip adresinde gerceklesen islemlerde adamlar support ile iletisime gecip telefonum bozuk mailime erisemiyorum acil paraya ihtiyacim var gibi gibi konusup kandirdiklari oluyor o yüzden her seferinde her gün ayni pcden borsaya giriyorsan asla ipye güven yapma ve hep tekrar uzun yolla girmeye devam et

telefonumu her gece kapatirim bunu sebepsiz yere yapiyorum bende bilmiyorum ama işe yariyor eğer telefon hacklenmiş ise saldirmak isteyen gece saldiramaz gündüzde genelde wifi kapali ihtiyaç olmadikça pek açmayan bir insanim yani telefonla stabil bağlanti kurup hack yapicak kişinin ilk önce beni beklemesi gerekiyor

ctrl c ctrl v kopyala yapistirlara asiri dikkat ederim eğer borsaya para yollicaksam butun harflerine dikkat ederim cünkü hackerler yeri gelince seni 7/24 izleyip hacklemek için ctrl c yaptiğin ani bekleyip kopyaladiğin cüzdan adresini kendilerininkiyle değiştiriyorlar

ve en önemlisi kendi ailemden yada arkadaslarimdan birisi dahi olsa onun telefonundan dosya alip bakcaksam bunu yapmam onun yerine onun telefonunu fiziki olarak alip bakarim cunku beni hacklemek isteyebilir yada o hacklenmistir hacker kurban ağini genişletmek istiyor olabilir sonuçta sen bilgi sahibisin ama çevrendekiler bilgi sahibi değildir kriptoyla vs uğraştiğimi benim pek fazla kimse bilmez bu yüzden çevremden beni hacklemeyi denicek kimse olucağini sanmiyorum

sağlam bir antivirus kimi zaman işe yariyor ben kullandiğim antivirusun ismini vermicem çünkü onlarin taramasina karşi özel olarak encrypt edilebilen ratlar mevcut paylasmak sakata getirir

bununla beraber authenticor meselesi bakin google 2fa sizi korumali yapmiyor çünkü forumun %90'i google authenticoru kurunca ona şifre atamiyor haliyle mobil rat atan hacker sizin authenticorunuza direk olarak bağlaniyor google authenticor eskide kaldi çünkü günümzdeki authenticorlar artik uygulama girerken biometrik imza işte ayri bir şifre hatta parmak izi talep ettiği oluyor telefonunuza giren birisi authenticoru aşmakta çok zorlaniyor burda yapilan hata herkes authenticor denince akla googlenin authenticorunu kullanip authenticora özel bir koruma yapmamasindan kaynakli ayni sey banka uygulamalari icinde gecerli uygulamaya girersin sifre ister ama uygulamayi acarken sifre istemez yada biometrik imza istemez

her ne kadar önlem alirsak alalim bir yere kadar tedbir elden takdir allahtan diyerek dikkat etmemiz gerek hacking sonuçta saldiran insanlar olmadik yöntemlere başvurabiliyor auth sorunada gelecek olursak auth'u hiç kullanmadim bildiğim kadariyla eğer kaybedersen kurtari olmayan bir şifreleme yolu eğer baska cihazda kullanicak isen o telefonu kaybetmemeye bakmalisin

Cruyff adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yazıyı okuduktan sonra 5k paramı cekip baba meslegi çiftçiliğe geri dönme kararı aldım.. Bu ne arkadaş teknoloji geliştikçe zorluklarıni beraber getiriyor. Kafa kalmadı😀
piyasa riskli piyasa hocam haklisin sende