Ben de 15 yıldır bu işlerin içindeyim, türlü türlü insan var. Genelde şükür iyisine denk geldik, işlerimiz hep karşılıklı memnuniyetle sonuçlandı.
Ama hizmet verdiğim değişik insanlar da oldu. Öyle insanlar ki, ne yapsan yaranamazsın. Afedersin akşam karısıyla kavga edip, sabah yazılımdaki noktalı virgüle takılan adam tanıdım.
jQuery kütüphanesinde olmayan bir işlev için bana atarlanan mı dersin, başta php yazıyorum diye anlaşmamıza rağmen php kötü dil neden php ile yazdın diyen mi dersin.
Sunucunun upload limiti 2mb olmasına rağmen 20 mb dosyayı yükleyemeyip, bana sen niye 2mb lık 10 parçaya bölmüyorsun bizi uğraştırıyorsun diyen mi dersin...
Cins cins insan var. Saymakla bitmez.
Böyleleri de var, 10 sene önce çalışıp hala iş yaptıklarım da var.
Alan razı, veren razıysa problem yaşanmıyor.
Ama insan sürekli sorun yaşıyorsa, sürekli başına geliyorsa, biraz da önce kendine sormalı acaba bende mi bir problem var? diye.
Şayet ben %90 memnun müşteri yerine %90 memnuniyetsiz müşteri ile karşılaşsaydım, kesinlikle acaba ben bu işi yapamıyor muyum veya nerede hata yapıyorum derdim.
Misal siz bu konuda;
Eğer aldığınız her hizmette problem çıkıyorsa, demek ki hizmet alacağınız kişiyi yanlış seçiyorsunuz... Eğer doğru seçiyorsanız belki de hizmeti veren kişiye yaklaşımınız işin problemli olmasına sebep oluyor. Belki de ne istediğinizi anlatamıyorsunuz, siz anlattığınızı sanarken karşı taraf belki de bambaşka bir şey anlıyor ve sonuçta memnuniyetsiz oluyorsunuz.
Düşünüp tartmak lazım.
Teşekkür ederim, mesajınızı değerlendireceğim