PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla hocam ben 12 eylül ihtilalinde 6 yaşındayken havada uçuşan kurşunların altında simit satıyordum Ankara'da. Senin bahsettiğin çiftçiliğinde hayvancılığında alasını yaptım. Sanayide neft tiner boya da doldurdum. Kimse bana penceremin yönüyle ilgili ahkam kesemez. Bence sen biraz daha piş hayatın içinde ondan sonra anlarsın beni ilerde.
Sorun zaten bunu o zamanlar yapmış olmanız. Ben 4-5 nesil çiftçilik ve hayvancılık yapan 2 ailenin nesliyim. Bu 200 yıldır devam eden çiftçilik ve hayvancılığın 15 yılda nasıl eridiğini içinde durarak yaşadım. Sizin büyük sermaye harici yönteminizin ne kadar saçma olduğunu söyleyebilecek ahkama sahibim. O kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız gelin ben size bedelsiz 10 bin dönüm tarla kiralayım buyrun yapın kar edin, ev geçindirin. Kimse salak değil milyonluk arsaları bırakıp özel sektörde yer almaya çalışıyor. Ben bugün en güzel evi, arabayı alabilecekken üstümde bulunan hiçbir arsayı tarlayı satmadım belki düzelir dedem gibi eker biçerim diye. Bunu deneyen tüm akranlarım, akrabalarım sadece hayatta kalabilecek seviyede yaşıyorlar. Dediğiniz gibi olsa veririm arsamı kiraya parasını yerim ama mal sahibine bile bırakmayan ürün için kimse arsa kiralamıyor.