Zaten bu büyük sermaye kafası batırdı ya ülkeyi, her iş illa büyük sermayecilerce yapılmalı dimi? 1 milyon tane küçük çiftçi hayvancı her biri 50-100 birim üretim yapsın bakalım nesi çok boşmuş?
Kimin boş olduğu ortada ATATÜRK gibi bir rol model köylü milletin efendisidir derken şimdi mantık çocuğumu okutayım da benim gibi zor bir hayatın içinde bulunmasın.
Ne güzel dimi sen zorluk çekme ben zorluk çekmeyeyim ama ülke kalkınsın ne güzel İstanbul beeee.
bir sayfa yazdım ama saolsun r10 robot olup olmadığımı merak ettiği için gitti yazdıkları. Bak sana macera; 12 sene önce 4 bin tl maliyet olan 4 üzüm bağından 20 bin lira malın parasını alırdık, bu yaz aynı bağdan masraf çıkınca ele kalan 2000 tl. (enflasyonu vurursan önceki 20 yi az algılarsın). 2 sene önce 150 dönüm tarlaya nohut ekildi. En yüksek fiyattan satılan nohut maliyetin 30000 tl altında fiyata satıldı(1 senenin emeğini saymıyorum mazot, gübre, tohum sadece), eşimin ailesi su parası çok geldiği için hasatta 400 kilo kaldırdıkları biberi 2 senedir yetiştirmiyorlar. Kuyu açarlarsa 12 bin tl tutuyor(ömrümüz o parayı çıkarmaya yetmez oğlum diyorlar). Anne tarafının 30 yıldır ektiği pancar tarlaları devlet kota vermediği için 5 yıldır ekilmiyor. Dedemin 450 adet sivas kangal koyunu kurbanda devletin önüne gelene hibe ettiği hızlı üreyen kalitesiz küçükbaş yüzünden pazarda satılamadı ve koyun başı ortalama 150 tl zararla dedemin gözyaşları ve küfürleri ile et ve balık kurumuna satıldı. Hadi gitsene köye? Gir bakalım çiftçi napıyo gör... Hadi birazda altın bilezik mesleklerden bahsedelim... Ankara sitelerde 40-50 yaşında bu işe ömrünü vermiş mobilya ustalarının hepsi kovularak yerine suriyeli mülteciler alındı. Ustaları bırak Türk işçiler maliyeti yüksek olduğu için kovulup aynı şekilde afgan, suriyeli mülteciler yerlerine alındı. Bugün bir usta kendi dükkanını makinalar döviz üzerinden satıldığı için açamıyor. Şimdi bu adam oğluna gel sana mesleğimi öğreteyim der mi? Baba ben usta olacak dese oğlu tamam oğlum git meslek öğren der mi? Sizin memlekete açılan pencereniz yanlış yöne bakıyor.