Merhaba arkadaşlar,
Wp Astra teması alacağım ama lisans modeline karar veremedim? Aklımda birkaç soru var? Kullanan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
1) Astra Pro ve üzeri paketlerde sınırsız siteye kurulum yapılabiliyor. Örneğin yıllık lisans satın aldım ve müşterilerime astra altyapısını kullanarak site hazırladım. Yıl sonunda lisanslar iptal mi oluyor yoksa güncelleme desteği mi kesiliyor?
2) Essential Bundle'ın, proya göre avantajı sadece starter templateler ve portfolio plugini mi?
3) Growth Bundle'da elementor pro olarak kullanılabiliyor mu? Eğer kullanılamıyorsa elementor eklentisi içeren temalarım mevcut kullanmadığım. Growth Bundle'da gelecekte dahil edilecek yeni eklentiler haricinde herhangi bir madde dikkatimi çekmedi, kullanacağımı düşünmüyorum.
Sizin önerileriniz nelerdir? Ömür boyu lisans düşünüyorum fakat paketler arası fiyat farkları küçümsenmeyecek düzeyde. Yani Pro paketle Growth pakete baktığımda 359$ edecek değerde bir fark göremiyorum.
Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Öncelikle sitede tüm bilgiler mevcut.
1)
Alıntı
Is it necessary to renew my license every year?
Absolutely not. The websites you have built will continue to work without any issues. If you purchase the annual license, you need to renew the license only to get updates, access to premium templates and outstanding support from our team. And if you are a lifetime customer, you are assured of lifetime updates, access to premium templates and support from us.
Will my website break if I don't renew my license?
No. Your website will remain intact even if you choose not to renew your license. You just wont get updates and support from us.
Yıllık lisansı yenilemezseniz siteleri kullanmaya devam ediyorsunuz ama güncellemeleri alamıyorsunuz, premium temalara ulaşamıyorsunuz ve teknik destekten faydalanamıyorsunuz.
2)
Alıntı
Does Elementor Pro & Beaver Builder Pro come within the Essential Bundle and Growth Bundle?
No! Elementor Pro and Beaver Builder Pro are products made by other developers. Therefore, we cannot include them within our plans. However, the ready-to-use website demos are created using the free version of Beaver Builder or Elementor and you do not need to purchase the Pro versions of the page builders to use them.
Hangi sürümü alırsanız alın Elementor pro size gelmiyor. Bu arada diyorki her nekadar hazır kullanabileceğiniz website demoları elementorun ücretsiz sürümüyle yapılsa da ücretli almanıza gerek yok kısacası denmiş.
Peki size ne veriyor? Ultimate Addons for Elementor denen dalga nedir?
Bu bahsedilen şey; hazı widget kütüphanesi
https://ultimateelementor.com/
Ücretsiz elementore eklenti gibi. 40 tane widget geliyor. 200 tanede hazır blok eklemişler.
Yukarıdaki adreste 40 wigdeti görebilirsiniz.
Ama ücretli elementor pro değil
https://elementor.com/pro/
Ücretli elementor proda 90 basit profesyonel wifget 300 şablon ve 30+ hazır websitesi filan var. Mobil responsive.Ki zaten elementor seneliktir. her sene almak lazım.
Web creation bölümünde tüm özellikleri görebilirsiniz mesela
https://elementor.com/widgets/
Fiyat farkı neden var paketlerde
Çok fazla premium hazır site var. Canlı destek daha ön planda, aynı zmanda kullanımı anlayabilmek için videolu vs destek eğitim alabiliyorsunuz.
Dolar kur fazla olduğu için çok fark gibi geliyor ama pro ile ESSENTIAL 200 dolar var ama verdiği şeylere bakılırsa anormal diyemem.
GROWTH girmiyorum boşa konu uzar.
Ben profesyonel seviyede diyebilirim hobi olarak site hızları ile ilgileniyorum. Tüm popüler temaları an ve an takip edip testler yapıyorum test sonuçlarını değerlendiriyorum.
Net yazayım Elementor pro çöptür. Astra da rakiplerine göre biraz ağır bir temadır. Tabi kağnı diyemem ama Kadence'nin 95 aldığı bir sayfada Astra 87 filan alıyor. Tabi optimizasyonla hepsi 100 olabilir ama takıntı biriyseniz diye yazıyorum.
Ben hazır sayfa oluşturucu kullanmıyorum çünkü hiçbiri ile pagespeedi geçemezsiniz mümkün değil dünya üzerinde. 95 puan bile alsanız LCP 2.5 geçemezsiniz ve sınıfta kalır. En temizi manuel gutenberg ile sayfayı elle manuel düzenlemek. Tüm sitelerimde tüm sayfalarımda 100 puan alıyorum tüm değerler yeşil. Hız önemli gerçekten.
Şimdi sizi Astra'da soğutmuş olmayım Elementora karşıyım. Tabi herkez işini manuel halledemez sürükle çek içini görür. Hız kimin umurunda .Astra kullanılır mı tabi kullanılır şöyle bir durum var her temanın pro versiyonlarında özellikleri var birinde olan bişey diğerinde olmuyor.O yüzden ne ne veriyor sizin için hangisi işinize yarıyor ona bakmalısınız.
Benim astra ile ilk tanışmam çok uzun bir zman önce oldu Astra ve elementorlu bir sayfa oluşturmuştum. Total cache idi sanırımi cachede site sorun çıkarıyordu site. O zamandan veri soğuğum temaya

Sanırım cachede elementorun bazı kısımlarını cachelememek gerekiyordu tam emin değilim.
Bence iyi araştırın öyle satın alın. Siz ticaret için alacaksanız zaten elementordan başka çareniz yok.
Aslında sitesini araştırırsanız tüm bilgiler sitede var.