Merhaba,

2017 yılından beri web sitem radore'da barınmakta. İlk yıllar verilen hizmetten memnundum ancak son bir yıl içerisinde çeşitli problemler ile karşılaşmaya başladım.

Bu problemlerin bir kısmını web siteme çok fazla zaman ayırmadığımdan önemsemedim ama bu yıl içerisinde, farklı bir firmadan hosting almam gerektiğini fark etmemi sağlayan bir sorun yaşadım.

29 Ocak tarihinde wordpress siteme erişim sağlamak istediğimde DB'ye erişim sağlayamadığı için hata aldığını gördüm. Bir destek talebi oluşturup sorunu kendilerine ilettim ancak ilk başta eklentilerden kaynaklı olabileceğini söylediler halbuki uzun bir süredir herhangi bir değişikliğim olmamıştı. Sonrasında phpMyAdmin üzerinden veritabanını kontrol etmek istediğimde aşağıdaki manzara ile karşılaştım; başka müşterilere ait onlarca veritabanı listelendi önüme.

Bilgisayarı değiştirdiğim için bilgisayardan aldığım screen'i bulamadım ancak telefondan fotoğrafını çekmiştim o yüzden DB isimleri gizleyerek onu paylaştım. Destek talebi ile zaman kaybetmemek için direkt telefon üzerinden kendileri ile iletişim kurup sorunu anlattım, bir yetki problemi olduğunu ve düzelteceğini ilettiler.

Sonrasında hem yetki problemi hem de eklenti kaynaklı olabileceğini söyledikleri DB problemini düzelttiler ama bu durum güvensizlik yaratmıştı bi' kere. Web sitemi her ne kadar aktif olarak kullanmıyor olsam da, admin panelinde taslak içerik olarak tuttuğum bazı kişiler bilgilerim yer alıyordu, beni asıl endişelendiren de bu olmuştu. Eğer ben başka müşterilerin DB'leri görebiliyorsam onlarda benim siteme ait DB'yi görebilir hatta indirebilirdi.

Ocak ayında yaşadığın bir problemi neden şimdi anlatıyorsun diye soranlar olabilir. Onu da açıklayayım hemen; Radore'dan satın almış olduğum hosting paketinin süresi sona eriyor ve farklı bir firmaya taşımaya başladım sitemi. Neden taşıma noktasına geldiğimi de bir içerik ile ifade etmek istedim. Yaşamış olduğum bu sorunu anlatmayıp, görmezden de gelebilirdim ama bunun kime ne faydası olurdu? Eleştirilmeyen, sorunları görmezden gelinen hiç bir şey gelişim göstermiyor hatta tam tersine geriliyor. Ayrıca firmalar büyüdükçe yöneticilerin müşterilerle iletişimi zayıflamaya başlıyor bu yüzden müşterilerin sorunlarından, şikayetlerinden haberdar olmayabiliyorlar. Haberdar olmadıkları bir sorunu, problemi de çözmeleri mümkün olmadığından bu sorunları ve şikayetleri bir şekilde muhatabına ulaştırabilmek gerekiyor.

İyi forumlar.