mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
söylediklerinize katılıyorum. nitekim finans ve ekonomiden anlamayan bir c.başkanı olması yerine en azından özgür demirtaş daha iyi iş görür diye düşünüyorum.
sözde suanki c.baskanimiz anliyor. Ben ekonomistim diyor.. Sonuc? Sonuc olarak dis güclere, kilicdaroglu'na, gezi olaylarina, imf'ye, 80 darbesine gittikce gidiyor.. Suclu hep baskasi oluyor..

Ben mesela bilisim alaninda iyiyim, ülkenin baskani olsam da, atatigim bilisim bakanina, sunu yap bunu yap demem. Öneri de bulunurum en fazla ama yetkiyi ona verdiysem birakirim. Ama sen kukla gibi insanlar atarsan, benim istedigim karari uygulamadigin an görevinden alirim diyorsan hic bir sey olmaz ki günümüzde zaten yasanilan bu degil mi?

Isi ehline vereceksin, sana muhalif olsun olmasin, farkli düsünsün düsünmesin. en iyileri bulacaksin, sonucta o insanlar da ülkesini seviyor sadece yöntemleri farkli. Ancak yaptiklari her seyi denetleyeceksin, koordine edeceksin vs. Senin görevin ekonomi politikasi belirlemek degil, o politikalari en iyisi sekilde yapacak ve uygulayacak kisileri belirlemek.

Misafir; Maaleseef artik iyi ekonomist kurtarmaz ülkeyi. Cünkü güven kalmadi. Güven icin,önce adalet ve hukuk mekanizmasini düzgün calistirman lazim. Ben bir yabanci yatirimci olarak senin ülkene neden gideyim? Yarin tüm malvarligima eften püften sebeplerle el koyarsan ben ne yapacagim? Ya da döviz yasak dersen? Döviz alirsan kimlik bilgilerini saklayacagim dersen? vs vs.. Kim gelir? Cin'e bile yatirim yapan bir cok ülke, hong kong garantisi altinda yatirim yapiyor, direk cin'e degil.
O bittikten sonra üretime dayali bir sistem olusturacaksin, önce ic pazar sonra dis pazar. Ancak kalite cok önemli eger yurtdisina pazarlamak istiyorsan. Döviz ülkeye girerse ekonomin düzelir.. Sadece turistlerle olmuyor.. Üretmezsen sürekli vergileri yükseltir halki ezersin, bunun bir sonu yok.. Sicak parayi zamaninda insaata döktüler simdi kapi kapi borc araniyor.. Yanlis politikalar....