Öncelikle geçmiş olsun. "tebligat iade geldiği takdirde duruşma günü beklenmeksizin haklarında yakalama emri düzenlenmesine" gibi ifadeler sık kullanılıyor ama uygulanıp uygulanmayacağı suçun veya şikayetin içeriğine göre değişkenlik oluyor. Basın açıklamasıyla ilgili yapılan bu soruşturma ve akabinde açılan davanın böyle bir şeyi gerektireceğini sanmıyorum. Ama varsa tanıdık bir avukat görüşüp yardım istemeni tavsiye ederim. Çünkü bu tür davalar uzadıkça uzayabiliyor.
Okulla ilgili devamsızlık hakkın varsa dilekçe yazmana gerek yok bence. Ancak duruşmaya katılmanı tavsiye ederim. Mümkünse bir avukat eşliğinde.
İki avukatla görüştüm, avukatımız zaten vardı ancak suç tarihinde -18 olduğumuz için direkt barodan atamışlar. Yakalama emri ile ilgili ikisinin de "kanunsuz ama sıkıntı çıkarabilirler, git al" demeleri üzerine PTT'den kendim teslim aldım. Devamsızlık konusu için de okul idarecileri ile görüştüm; "devamsızlık hakkın varsa sıkıntı yok, dilekçeyi ilçe mem'e göndereceğimiz için ne zaman dönüş yapılacağını bilemiyoruz" şeklinde cevap aldım. Aynı durumda başka arkadaşlar var ise devamsızlık haklarını kullansınlar, sonra veli dilekçesiyle okul müdürlüğü silebiliyor.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.