yaklaşık 5 yıl öncesine kadar (daha da eski olabilir) ve 1 yıl öncesine 2 konum var sizin konunuzla alakalı.

İlk konum 15k için intiharın eşeğine gelmekti. Sonra o parayı ödedim.
ikinci konum ise 12 k kredi kartımı bitirmeye niyet ettikten sonra 200 lira limite kadar düşürmemdi. (komik olacak ama 15 lira 30 lira 24 lira diye giden çooook uzun ekstreler var).

Konuyu kısa tutacağım.
- Haram kısmından gidersen alışırsın, iki gün sonra para tatlı gelir ( o da gelirse), tekrar oynarsın. Yine gelirse değme keyfine yine oynarsın. Sen bu borcun kat be kat fazlasını yapana kadar oynarsın. Kumardan borcunu kapatabilen varsa yazsın konuya, Allah sonunu da hayretsin

- Diğer bir konu ise ödeme sisteminizi planlamak, ödedikten sonra artık o borca bulaşmamak için elinizden geleni yapmak. Örneğin bankaya borcunuz var; gideceksiniz bankaya yapabileceğiniz en uzun vadede taksitlendireceksiniz. Tefeciye borcunuz varsa, gidip süre isteyeceksiniz durumu anlatacaksınız. Arkadaşınız eşiniz dostunuza borcunuz varsa, gidip yine anlatacaksınız ödeme planı çıkartacaksınız.

Şimdi geldik en önemli kısma bu parayı nereden bulacağım. Mesleğiniz nedir bilmiyorum ama elinizden gelen herşeyi yapmak zorundasınız. Ben opencart Türkçeleştirme yapıyorum 30 TL'ye. İlk yaptığımda çok tepki çektim ama yılmadım 300 üzeri çeviri yaptım yapmaya da devam ediyorum. Taşıma işlemi yapıyorum, ufak tefek düzeltme işlemi yapıyorum. Bugün yaptığım bir iş için (yaklaşık 2-3 saatimi aldı) 40 TL kazandım, çok şükür . Aynı zamanda işimin başındayım, maaşlı bir işim var ama ek işim çok. Bilgisayar tamiri yapıyorum, bilgisayar topluyorum, elimden geldiği kadarıyla web sitesi yapıyorum eşe dosta. Ufak tefek letgoda satış yapıyorum.
Bana acil lazım arkadaşım, hemen lazım diye bir cümle hata olur. 300 k bir anda borç haline dönmedi, planlama yapmadığınız veya ticarette zarar ettiğiniz için oldu. Size gerekli olan en büyük şey, akli dengeniz ve büyük bir planlama yapmak.

Alın kağıdı kalemi elinize borçlarınızı yazın (herşeyi ama herşeyi en ince detayına kadar). Sonra gelirlerinizi yazın. Standart giderlerinizi ve kısabileceğiniz gider kalemlerini gözden geçirin. Alkol ve sigara varsa hemen bırakın. Aracınız varsa otobüs ihtiyacınızı görüyorsa hemen satın. Telefon hattınızı ekonomik bir tarifeye geçirin. İnterneti ortak kullanabileceğiniz bir komşu bulun. Doğalgaz ve elektrik giderleri de size yardımcı olacaktır. (doğalgazı kısmayın hasta olma lüksünüz yok).

Bir de dertleşmek için birine ihtiyaç duyarsanız hiç çekinmeden whatsapp üzerinden yazın bana. En iyi terapi birine anlatmak içini dökmektir. Psikologdan tek farkım size profesyonel yönlendirme yapamam ama çok iyi dinlerim

Kalın sağlıcakla, çözüm olmayan tek şey ölüm, gerisi çözülür.

Düzeltme:
Allah'tan maxigeyiqmiş