Merhaba arkadaşlar,
Bugün size bilmeyenler için coin biriktirme (staking) özelliğinden bahsedeceğim.
Bazılarımız aldığı coini sabırsız davranarak düşük fiyattan satıyor, bazılarımız ise alıp unutayım, 3-5 sene sonra güzel miktarlarla kar edeyim diye düşünüyorlar.
Her iki yatırımcı tipi için geçerli olan güzel bir özellik olan staking, yatırımınızın olduğu yerde belirtilen yüzdeler ile artmasını sağlıyor.
Binance staking sayesinde yatırımınızı 30, 60 veya 90 günlük periyotlarla stake edebilirsiniz. Stake ettiğiniz süre için ayrı ayrı kazanç oranları size sunuluyor. DOT üzerinden örneklendirme yapalım;
Neden böyle bir özellik var?
Binance, coinlerimizi kendi borsalarında tutmamız karşılığında bizleri ödüllendiriyor.
30 gün kitledim ama vazgeçtim, satabilir miyim?
Hayır, zaten amaç budur. Yatırımcıya sabretmeyi öğretirken elinde tuttuğu coin sayısını arttırır.
Neden yapmalıyım?
Geleceğime yatırım yapmak için 100er TLden 10 farklı coin satın alarak totalde 1.000 TLlik bir yatırım yaptığımı düşünelim. Bu yatırımın 1 sene sonra aynı sayıda olması mı iyidir, yoksa elinizdeki malın artması mı? Üstelik bir de stake ettiğiniz coinin değerinin yükseldiğini & katlandığını düşünün. Misss
Bu anlattıklarımı Shiba üzerinde uygulayarak stake ettim. Shiba yarın öbür gün düşse de çıksa da pek umrumda olmaz. Çünkü 90 günlük süre dolduğunda bir 90 günlük daha kilitleyeceğim.
Sizler de stake ile ilgili fikirleriniz ve tecrübelerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.
Herkese bol kazançlar.