aeronliva adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu doğrulama için verdiğimiz bilgilerle neler yapılabilir kısa bir beyin fırtınası yapabilir miyiz. İmza onay vs olmadan. Atıyorum bu bilgilerle bize ait mail hesap vs şifremi unuttum denilip ele geçirilebilir mi ? Ya da daha büyük sorunlara sebebiyet verebilecek şeyler ?
Hocam, benim bildiğim şu. Adamlar kendileri kimlik onayıyla uğraşmıyor, bilgileriniz onlarada gitmiyor aracı firmaya gidiyor. Onfido, jumio vs. gibi bir çok bilindik firma var genellikle borsalar bunları tercih ediyor. Zaten ben genellikle böyle yerleri tercih ediyorum. Çok detaylı bilmediğimden verdiğim ayrıntılar hatalı olabilir. Arada KYC firması varsa emin olun çok daha güvenli olduğuna eminim. Onun dışında normal sitenin kendi kendine onayladığı durumlarda depoladıkları için çalındığı vakit sizinde tüm bilgileriniz gitmiş oluyor. Yani aklınıza tonla kötü şey getirebilirsiniz ama olma şansı çok çok düşük. Mesela onayı daha basit bir borsada sizin kimliğiniz ile onay yapıp, hırsızlıkla çalmış olduğu coinleri sizin hesaptan geçirip başka hesaba çeker hedef şaşırtmaya çalışır vs vs. Zamanında photoshop yaparak Instagram hesaplarını alıyorlardı, başınıza bir şey gelecekse bir şekilde gelir, çok kasmamakla beraber daha dikkatli olursanız gerisini düşünmenize gerek yok. Rainturk'e kimlik verdiğiniz için üzülüyorsanız üzülmeyin çünkü kimliğinizin gittiği kurum büyük bir kyc firması hiç sıkıntı değil Rainturk'ün onayladığı veya gördüğü bir durum yok.