Üstadım bildiğin gibi bizim memlekette herkes olumsuz şeyleri sıralayıp heves kırar. Milli sproumuzdur. ancan bu konuda ben de bu yolda ilerlemek durumundayım. Kusura bakma ne olur.
İkinci el piyasasında en önemli noktalardan bir tanesi (yeni ürünlerde olduğu gibi) güven ve kullanıcının haklarını garanti altına almak. Kurduğun site son derece fonksiyonel olsa bile bir süre sonra dolandırıcılarla dolacaktır. Bugünlerde artık "ben ürününün ilanını yayınlarım, gerisi beni ilgilendirmez" anlayışı pek çalışmıyor (sanırım). bilmediğim siteden börek siparişini bile kredi kartı ile vermiyorum artık. Bu da bizi ödeme konusuna getiriyor. Ki bence başarının sırrı burada.
Sarı sitenin yaptığı gibi bir aracılık yapabilirsen, ürün problemli ise, teslim edilmemiş ise, açıklamalara uymuyor ise müşterinin parasını geri iade debilirsen, şahsi fikrimdir tabiiki, başarılı bir proje olabilir. Ancan bu dediğimi ikinci el piyasasasında her ürün için yapmak son derece zor. O kadar ürünü incelemek de bayağı bir işgücü ister. Eğer tek başınaysan ne yüklenen fotoğrafları ne açıklamalarını ne de kim ne yapıyor onu takip edebilirsin.
Bahsettiğim ödemelere aracılık yapma işi için bir ödeme sistemi bulabileceğini sanmıyorum. en azından kurumsal bir firma olmazsan. O zaman bile imkansıza yakın birşey. Sanal pos bu tip işlerde kapıdan giren adama verilen birşey değil. Verseler bile tam "para kazanıyorum" derken kapatıyorlar. Kişisel olarak daha fazla ödeme yapıp sarı siteden alışveriş yapmayı tercih ederim.
Ama sitenin para kazanma modelini belirtmemişsin. Belki de benim aklıma gelmeyen bir fikrin vardır. Bu yazdıklarım sadece benim aklıma gelenler.
Bol bol bol başarılar dilerim. gerçekten ikinci el konusunda ürün resimlerini ve açıklamalrını kontrol edip saçma sapan ilanları yayından kaldıran bir siteye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Sitenin para kazanma modeli basit hocam. Düşüncelerinizde haklısınız. Ticaret konusunda aslında havuz sistemini düşündüm. Kısaca; Alıcı parayı öder, para bekletilir ve teslimat sonrası para teslimi yapılır. Başta mantıklı geliyor olsa da bu sefer de alıcı taraflı d0landırma girişimi söz konusu oluyor. Elinde bulunan ürüne itiraz ederek geri ödeme talebi isteyecek. Genelleme yapacak olursak tamamen güven aşılayan ve ticaret tarafı köprü oluşturan bir platform oluşturmak için yüksek seviyede bir bütçe ayırmak gerekiyor.