mevcut ekonomik durumlar, dövizin durumu, çip üretim, araç tedarik durumu vs üst üste koyunca birde memleketin esnaf ve iş adamı ahlakını düşündüğünüz de bu gidişatın sonu isyan gibi duruyor.
ben 40 yaşımdayım. bu yaşa kadar olumlu ilerleyen hiçbir konu görmedim ben bu ülkede.
bayilerdeki durumu fotolarda görebilirsiniz. bu ekonomik şartlarda bile satışlar devam ediyor ama bayilerin satıldı oyunu bunun çok çok üzerinde.
ellerindeki araçları satıldı gösterip adeta stokçuluk yapıyorlar.
bayilerdeki teşhir araçlarının üzerine satıldı yazıp sorana
"burada insanlara gösterecek araç bile bulamıyoruz. alıcıya rica ediyoruz bir miktar burada tutuyoruz ki insanlar modelleri inceleyebilsin" gibi aptalca yalanlar uyduruyorlar.
stoklarında ki arabaları büyük filo firması ile anlaşıp onların üzerinde satış yapıp araçları şehir dışlarındaki otoparklarına kilitliyorlar. veya ekonomik güçleri yeterli ise kendi adlarına stokluyorlar.
mesela riva tarafında veya şile yolu üzerinde açık arazilerdeki dev otoparkları ve araç yoğunluğunu görenleriniz olmuştur.
çekmeköy toyota nın showroom bölümünde ki tüm araçlarda satıldı yaıyoruz
ama yan otoparkda filo üzerine plakalandırılmış binlerce toyota corolla yatıyor aylardır.
bireysel talebe araç yok denir iken filo firmalarına zamanında var denmiş ve stoklanmış.
bu sadece bir örnek
ekonomi kötü, siyaset zaten hep kötü, yöneticiler art niyetli vs ama millet olarak bu durumu hakediyoruz.
çünkü insanımız kötü maalesef. ve hakettiği gibi muamele görüyor.