digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 20 sene önce büyük ulusal kanallardan birinin ankara haber merkezinde muhabir olarak çalışıyordum. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ben gittim. Toplantıda hem büyük üstada sorular sorma hem de onlarca masonla sohbet etme imkanım oldu. Masonlar ile ilgili bildiklerimi de kitaplardan değil o gün orada gerçekleştirdiğim sohbetlerden öğrendim. O gün orada sohbet ettiğim masonlardan bazılar sonradan kendi aralarında anlaşıp beni davet etmek istediler. Ben kabul etmedim. Tarihte ansiklopedilerde adı geçen insanların büyük bölümünün mason olduğunu görmüştüm hatta muhtemelen mason olmadığı zannedenlerin de bir çoğu gizli mason. Hatta bir çok insan masonları satanist ya da dinsiz zannediyor oysa 3 kişi musevi, hristiyan ya da müslüman olmazsa mason olamıyor, 3 ilahi dinden birine iman ediyor olması gerekiyor. Böyle networkler FETÖcüler gibi kişiye kariyerinde yükselmek için mucizevi referanslar sağlar her kapıyı açar. Ama bir gün önemli bir konuma gelirseniz sizden öyle bir istekte bulunurlar ki bu diyeti öderken hayata küsebilirsiniz.
Yani mason olmak istiyorsanız KPSS ile almıyorlar genç yaşta bir ışık göstermeniz lazım. Genç yaşta ödül alan bir film yönetmeni misiniz? Çok genç bir müzk dehası mısınız? Çok genç yaşta büyük bir akademik kariyere mi sahipsiniz? Bir partinin gençlik kollarından sıyrılıp genç yaşta aktif güçlü siyasi bir figür müsünüz? Onlar sizi bir gün bir yerde bulurlar. Sanat, Bilim, Siyaset vesaire ortaya bir başarı ortaya koyan gelecek vaadeden adamlar yükselirken sektörlerindeki daha deneyimli adamlar ile temas ederler. Ve bu daha deneyimli ve başarılı adamların içinde masonlar vardır. Yani bir masonlarda ciddi bir liyakat kültürü var. Işık gördükleri adam dış kapının mandalı da olsa aralarına almaya çalışıyorlar ama en yakınlarındaki akrabalara eşe dosta öncelik vermiyorlar.
Yani masonluk başuru yapılarak girilen bir yer değil, başarılı ve güvenilir adamların çevrelerinde masonlar varsa davet edildikleri bir sistem.
Çok çok teşekkür ederim hocam, uzun uzun yazmışsınız elinize emeğinize sağlık, bahsettiğiniz bilgiler beni tatmin etti, sizin de bahsettiğiniz gibi bana bu konularda korkutucu gelen şey sizi yükselttikten sonra ne isteyecekleri, davet almadım ve almayı pek istemiyor gibiyim, elimden geldiğince başarılı olacağım ama mümkünse bireysel olmasını istiyorum. Tekrar, bilgilendirdiğiniz için çok çok teşekkür ederim