Ee çok güzel vermişsiniz. Umarım devamı gelir ve istediğiniz kiloya ulaşırsınız. Açıkcası ben 20 ver 30 al yapa yapa sonuca ulaşamadım. Bitmek tükenmeyen tansiyon problemi de beni bu operasyona itmeye mecbur kıldı. Bu arada ben burada sürecimi paylaştım. Kimseyi teşvik edip yönlendirmiyorum. Bazı merkezlerde ekip desteği olmayınca işler yolunda gitmiyor olabiliyor. Ben dış merkezden ekip desteği alıyorum ve sürekli kontrol altında tutuluyorum. Verdiğiniz örnek istisna tabii kilo alınmayacak diye birşey yok. Ama sen eskiye dönmek istiyorsan o tabii mümkün. Herşey kafada bitiyor. Ameliyatta bir çözüm ve bundan dolayı epey memnunum. Diyet denemeden çabalamadan zaten bu yola kimse girmesin.
Tansiyon, kalp, şeker gibi kronik hastalıklar varken ameliyat diyetten daha hızlı çözüm sunuyor.
Ama kilo vermek isteyenlerin önce diyetisyene değil önce psikoloğa gitmesi gerektiğine inanıyorum.
Çünkü kilo almamızın nedeni genelde yemeyi beslenmek olarak değil ruhumuzdaki başka açlıkları kapatmak için bir neşe keyif zevk kaynağı olarak kullanarak bağımlı hale gelmemiz.
Çok geçmiş olsun size de.