Denk gelince bir kaç trafik kuralı sorarsınız veya uyarı tabelası gösterirsiniz anlamını bilmediklerini göreceksiniz.Yani genellemenin tuttuğunu görürsünüz
ben şahsen motorcuların hele ki o moto kuryelerin trafik kurallarını bilmediklerine insanlara yayalara saygılarının olmadığına eminim.
sağdan otomobil araç sollanmaz bu kuralı bile bilmeyen insanlar 50 cc motor tepesinde kendilerini yolların efendisi sanıyorlar.
kışın zaten düşen düşene fren mesafesini bile hesap etmiyorlar.
daha dün JTİ aracına arkadan vurdu motorcu hem de mahalle arasında bende arkasındayım aramıza girdi yolunda giden koca arabaya bindirdi. Motorcu hatalı hızlı olsak ben olacakları idrak edemesem bende motora vuracaktım.
kızdım motorcuya dedim senin amacın ne güzelce hatasını anlattım kusursa bakmayın dedi lakin umrunda olmayacağı ve bu şekilde trafikte yoluna devam edeceği kesin.
iyi forumlar...
Sen kolayı seçiyorsun git patronunun yakasına yapışsana sıkıyorsa. De aynısını. Patron diyor hızlı gideceksin günde 80 paket atacaksın. 80 adres demek. Sen işte işin şeklini bilmiyorsun geliyorsun motorcuları suçluyorsun. EE şimdi ekmeğini bu işten kazansan empati yapardın ama umurunda mı bir arabası olan sensin senin araban özel egoizmi olduğu sürece bu ülkede motorcular ölmeye devam edecek. Babanın oğlu değil sonuçta ölsün gebersin umurunuzda değil ki.
Artık meslek örgütlenmesi başladı. Mesela yemeksepeti motokuryelerine sendikalaşmada kireçli duvar gösteriyor. Bu gün motorlu kuryeler kontak kapatsın kim getirecek yemeğini sana kim yetiştirecek önemli evrağını. Ama yavaş yavaş sendikalaşıyoruz. O günlerde gelecek. Biz mecbur değiliz sizlere siz bize mecbursunuz. Biz motosikletli kurye işçileriyiz. Biz üreteniz. Hayatı biz yaşatıyoruz.