Hocam ben 700bin TL altı kazanıyorum ve sırf başım ağrımasın diye şirket açmıştım. Şirketim'de instagram üzerinden satış, tanıtım yazısı ve adsense gelirlerime fatura kesip, harcamalarımı gider gösteriyorum. Şimdi bu yeni kanun ile adsense gelirimden %15 direk kesilecek mi ? Normalde adsense ben %18 kdvli olarak fatura kesiyordum.
Eğer her halikarda banka %15 keserse benim giderlerimin önemi kalmayacak. Şirketi kapatıp direk %15 kesintili alsam desem diğer işler için zaten şirket gerekiyor. Bu konuda bir şey yapmam gerekli mi ? Adsenseden gelen gelirim çok değil zaten giderlerim fazlasıyla yettiği için kdv çıkmıyor neredeyse.
AdSense gelirlerini veya üretilen içerik ya da yazılım gelirlerini satış gelirleri ile karıştıramayız. İntagramdan sattığınız ayakkabı için fatura kesmeye ve beyanname vermeye devam edeceksiniz. Ancak AdSense geliri için %15 stopaj yapılacak. Bu AdSense geliri için yaptığınız giderleri ise ayakkabı satışında gösteremezsiniz. AdSense için KDV ödemeyecek emtia satışlarınız için KDV ödemeye devam edeceksiniz.