Bende sizlerin neyi anlayamadığınızı merak ediyorum. Kanunda açıkça yazılmış sosyal medya diye. Bunu sağa sola çekip te bize olur diye yorumlamak yanlıştır. Hali hazırda adsenden gelir elde edenler için yürürlükte olan bir kanun var. Amaç sosyal medya fenomenlerinin elde ettikleri diğer reklam gelirleridir. Bu parfümü aldım çok güzel, bu kıyafet şöyle güzel böyle güzel, bu ürün çok hoşunuza gider diye reklamını yaptıkları ürünlerden elde ettikleri gelirleri kontrol altına almak amacıyla hazırlanmıştır. İnstagram da facebook'ta tiktokta adsense üzerinden gelir elde eden varmı? Bu insanlar ürün tanıtımları ile gelir elde etmekte, bu tanıtımlar için aldığı ücret karşılığında vergi ödeyen kaç insan var ? Burada devlete göre açık vardı onu kapatmak için çıkarılmış bir kanun maddesi. Bankadan tek hesap açacak tüm gelirleri bu hesaba yatacak devlette bu şekilde kontrol altında tutacak. Adsense gelirlerini tek elden çıktığı için kontrolü ve tespiti kolay ya diğerleri?
Alıntı
İnternet ortamındaki sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygula
Bu madde gayet açık değil mi? Yoksa bir tek bana mı açık geliyor? Ne sosyal ağ sağlayıcı üzerinden yayın yapıyoruz ne de sosyal içerik üreticisiyiz.