Kdv yi kapsayan bir yasa yok burda kdv yine ödenicek kdv ve gelir vergisi çok farklı şeyler
Hocam KDV ve gelir vergisi arasındaki farkı biliyorum. Benim burada anladığım, ki konuya gerçekten hiç hakim değilim Adsense ve sosyal medya gelirlerim olmadığı için araştırma ihtiyacı duymadım hiç bir zaman, şahıslar ekstra bir mükellefiyet altına girmeden kazanç sağlayabilecek. Aksi taktirde zaten vergi mükellefi olduğun zaman standart prosedürler işletiliyor, kazancın hangi sektör veya firmadan geldiğinin ne önemi var karlılık noktasında.
Çünkü asgarî ücretli yurt içinden gelen parayı alır. Sosyal kazançlar ise yurt dışından geliyor. Yani daha değerli
Hocam kazanç yurt dışından geliyor elbette değerli, yeni para giriyor dolaşıma lakin bunun gelir vergisi ayrıcalığıyla ne alakası var? KDV, stopaj vb. bazı kalemler sektör, yapılan işin niteliği ve hizmet alanı noktalarında ayrıcalığı hak ediyor ve tanınıyor da bazı imkanlar. Lakin arada bu kadar makas farkının olmasına anlam veremedim. Devlet kazancını asla azaltmaz, elbet arkasında ekstra şeyler vardır bilgim dahilinde olmayan. Zamanla her şey netleşecektir zaten konuyla ilgili, uygulamalar başlayınca tam olarak anlayacağız.