SARA: PHP ile dinamik lisanslama sistemi
3 Yıl önce projelerimi korumak için basit lisans sistemi kullanıyordum ama her seferinde her proje için sıfırdan ayarlamam gerekiyordu. Bende o yıllarda buna benzer bir lisans sistemi yazmıştım şimdi ise güncel bir lisans sistemi yazmak istedim ama bu kez paylaşıyorum ihtiyacı olan kişiler projelerinde github üzerinden erişip kullanabilir.
Sistem hakkında bilgiler Bu lisans sistemi, Etki Alanı, IP adresi ve Zaman ayarlı dinamik olarak bir lisans oluşturmanıza olanak tanır. Veritabanı sqllite3 ile sağlanmaktadır. Tüm projelerinizde dosyalarınızı bir kez şifreleyerek istediğiniz kadar lisans oluşturmanız mümkündür.
Kurulum Bu sistemin çalışması için minimum PHP 5.6 gereklidir. Bu bir paket değil. MVC Yapınızı vereceğim talimatlara göre uygun şekilde oturtup hazır hale getirmeniz gerekmektedir. Öncelikle ana dizinde aşağıdaki 2 parametreyi vermeniz gerekiyor.
define ( 'LICANSE_CODE' , 'TFpsc2lkem9wMGxUOW5heEV5ZGN2RTZFbVNOOHJyZTJDTWMrbE5iY0tyZz0=' );
define ( 'LICANSE_DIR_PATH' , __DIR__. "/license.json" );
Bu sabit değerler, müşterinizin lisans koduna ve lisans dosyasına giden yolu tutar.- LICANSE_CODE Müşteriye Özel Lisans Kodu.
- LICANSE_DIR_PATH Oluşturulan ve Okunan lisans dosyasına giden yol
Bu 2 değeri istemciye açık bırakabilirsiniz. Şifrelemeniz gerekmeyecek. app.php içindeki kodları, sisteminizde o dosya olmadan projenizin çalışmayacağı bir dosyaya eklemelisiniz. (Bu dosya fonksiyonlarınızın bulunduğu bir dosya olabilir) Belirtilen değerleri kendinize göre yapılandırmayı unutmayınız. $ get_url = 'https://www.arcface.net/dynamic_license/license.php' ;
License.php dosyanızın bulunacağı barındırma yoludur. Bunu, lisans kontrolünden geçireceğiniz sunucu adresiyle değiştirin. # license.php
define('LICANSE_CRYPTO_KEY', '2c6326b1d378cb3555e5ee051302eb7e');
# app.php
$license['crypto_key'] = license_cypto_dec($license['crypto_key'],"2c6326b1d378cb3555e5ee051302eb7e");2c6326b1d378cb3555e5ee051302eb7e bu değeri değiştirmeyi unutmayınız. Son adım Son olarak license.php ve license.dbdosyasını hostinginize aktarın . İşlem sonunda app.php içerisine eklediğiniz fonksiyon dosyasını Ioncube veya türev bir şifreleme sistemi ile şifrelemeyi unutmayınız.
Github Kaynağı: https://github.com/arcface/sara_license Bu lisans sistemi eğer ileri seviye güvenli bir lisans sistemi istiyorsanız fazlasıyla işinizi görecektir. Tüm işlevleri bulunuyor bu lisans sistemini bu makaleyi hazırlamaya karar verdiğim de yazdım yani gayet güncel ve günümüze uygun halde bir lisans sistemidir. Lisans sistemini kendi yapınıza yedirdikten sonra app.php içindeki her şeyi şifrelemeyi unutmayın yoksa temel seviye php bilen biri bile rahatlıkla lisansı sisteminizden söküp atabilir.