üstad hemen söyleyeyim... aradığın şey web tabanlı bir html editörü. bu tip scriptler var ama eninde sonunda müşterinin html bilmesi gerekiyor. vix gibi birşey arıyorsun ama bu scripler hem oldukça yüklü büyük scriptler hem de -belki de en önemlisi- müşterin herşeyi yüzüne gözüne bulaştırıp topu sana atacak. sil baştan yarım saatte yapacağın işi müşterinin saçma sapan tasarımları ve kodları üzerinde hata ayıklamaya çalışarak günlerce uğraşıp yapmaya çalışacaksın. büyük olasılıkla da yapamayacaksın. zaten herşey bir yana html sayfalar senin de bildiğin gibi cache'leniyor. onunla bile başa çıkamıyorlar. bugün pekçok sayfa javascript falan kullanıyor, o da olmayacak. bir de şu var. bu tool'u müşterine verince resim, video falan yükleyecekler. ama resim diye 10 mb dosya, video diye 200mb dosya yükleyecek. optimizasyonu falan hiç anlatamazsın. uygun bir dille kaç o işten. Ben büyük tanınmış bir vakfın IT departmanı için yapmıştım. onlar bile kullanamadı. hele hele server side kod çalıştıran şeyleri mümkün değil kullanamazlar. ben yine de sana bir php örnek bırakayım. kabaca google'da arattım.
Ah bir de şu var.... şimdi senin orada çaışan bir programın falan var herhalde. ilişkilerin de iyii güzel. ama bu tool'u kullanamadıkları zaman "ben yapamadım" demeyecekler, "bu arkadaşın verdiği şey çalışmıyor" diyerek seni suçlu ilan edecekler. yarın öbürgün yeni bir uygulama yazacağın zaman veya aldığın ücrete zam yapacağın zaman "senin verdiği işler de çalışmıyor arkadaş" diye pişirip pişirip önüne koyacaklar.
Kaç o işten. hiç bulaşma....
Çok uzun yazdım ama bir de şu var. bu işi yapmak için asgari ücretle birini işe alsalar aylık brüt 3500 lira. şirkete maliyeti ıvırı zıvırı 4000 lira de sen ona. daha çok olur ya... neyse... senede 12x4000 = 48bin lira minimum para kazandıracaksın müşterine. uğraşmana,en az bir sene boyunca vereceğin desteğe, vereceğin eğitime değer mi. birini eğiteceksin, işten yarılacak, yeni birini eğiteceksin, git gel, telefon, şu bu.... var sen düşün işte.
https://codecanyon.net/item/architec...uilder/9957269