alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım satışı eskiden 18. madde kapsamında istisna idi. Şimdi bu madde ile yazılım satışını da kapsama aldılar.
Yazılımı kapsadığını düşünmüyorum, sosyal medya içeriği üreticileri ve uygulama geliştiricilerini kapsıyor diye anladım. Yazılım satışı çok farklı bir kategori, yazılım dediğimiz şey bir internet sitesi, ufak bir program bile olabilir. Bunları kapsadığını düşünmüyorum şahıslardan gelen ödemeleri kapsadığını da düşünmüyorum açıkcası ayrıca internet sitesi yaptığınızda fatura kesmeniz zorunlu eğer kesmezseniz ve hesabınıza para girerse freelancer olarak para girişi oluyor freelancer işlerini kapsadığını hiç düşünmüyorum. Kanun maddelerinde geçen uygulama geliştiricileri ile yazılım geliştiricileri normal program yapanları aynı kefeye koymak yanlış, uygulamadan kasıtları mobil uygulamalar telefonlarda kullanılan uygulamalar diye düşünüyorum yanlışsam beni düzeltin lütfen.

Bu kanun maddesinin ana çıkış noktası adsense admob ve instagram facebook gibi yerlerden direkt gelen paralardır. Zira düzenli gelmeyen aylık düşük bakiyeli kazançların önünü kesmek yerine teşvik yoluyla işlerini büyütmelerinin önünü açıyorlar. O yüzden freelancer yada yazılım satışı yada hosting satışı smm panel işi gibi şeyleri kapsadığını sanmıyorum