Bu tarz durumlarda talep için herhangi bir yasaya bağlı kalınmaz ve bir üst limit yoktur hocam, 1.000.000 TL dahi isteyebilir.

Siz bir avukata danışın, en üst hadden ceza alsanız ne gibi bir ceza ile karşılaşırsınız bunu öğrenin, ona göre talebe yanıt verin bence.
Merhabalar . Açıkçası kimse kafasına göre 1 milyon tl ya da farklı bir bedelde talepte bulunabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta ben adamın filmini alarak piyasaya basıp bunun karşılığında gelir elde etmedim. Yani daha önce bir çok konuda bilgi sahipliğim oldu ancak sizin dediğiniz gibi kimsenin o tür rakamları talep edebileceğini düşünmüyorum. ( ticari yoldan kazanç elde edilir ve davacı taraf bunu kanıtlarsa kazanç bedelini isteyebilir ) Ancak bu sektörde ben daha önce kimsenin böyle bir karar aldığını ne gördüm nede duydum. Bu konuyu açma sebebim korktuğum için değil , bazı böyle çakal firma avukatlarının sağdan soldan para toplamak ve yedirebildiğine kaptırmak için para istediğini biliyorum. 5-10 bin tl anlayış gösterebilirim ancak 36 bin tl kabul edilemez. Mahkeme de bu şekilde karar çıksa bile üst mahkemeye taşırım. Sorun / problem 36 bin tl ödemek ya da ödememek değil .
İlerleyen süreçlerde bilgi vermeye devam edeceğim.
Bu konuda katılıyorum. Avukat ile görüşüp detaylandırmanız daha doğru olur.
@Tatoglubilisim;