Hocam adamlar ticaret yapıyor diye suçlamak mantıklı mı? Ortam müsaitse ve denetleme mekanizması yoksa adam neden yapmasın? Sizin bayi dedikleriniz toplu sipariş çektiğinde nakit ödeyemezse araç gelene kadar en az %10-20 zamlanıyor. Bayi o amaçla parayı nakit vermeye çalışıyor. Adamın nakit alması için sipariş miktarı kadar alıcı bulması lazım. Bulun 100 kişi gidin verin önden parasını adam size satsın ama 2 ay sonra alırsınız. Bunu sunabilen sadece galericiler. 2 ay hangi vatandaş araba bekler para ödeyip? Piyasa sabitleniyor diyoruz adam faiz indirimi açıklıyor fiyatlar artıyor. Sabitleniyor diyoruz kapıdan geçene kredi vericem diyor fiyatlar artıyor. Ya araba alıcam 20 bin eksiğim vardı bulana kadar fiyat arttı tamamlayım dedim yine arttı. 4 kere para toparladım. Baktım olmuyor aldım karımı yurt dışında çatır çatır yedim. Burada ne galeri suçlu ne bayi. Neyse yazacak çok şey var ama lütfen öfkenizi doğru tarafa yöneltin. Aynı mantık ev içinde geçerli. Parası olan eve yatırıp 2 ay sonra satıyor. Yada kredi paketi açıklansın bekliyor. Yanlış anlamayın ama 500 binlik eve 900 bin geri ödeme yapan, 0 ı 200 binlik arabayı 250 bine ikinci el alan süper zeki vatandaşlar bitmezse bu piyasa durmaz. Alıcısı olmayan malın satıcısı olmaz. Bireysel değil genel tepki lazım. halkın %10 u protesto edip 3 gün araba kontağı kapatsa benzine indirim olur. Araba alanlar 1 ay önce aldığı fiyatın üstüne insan gibi fark koyup satarsa o galeri o fiyata arabayı satamaz. Bir dahada bayiden toplu mal çekemez. Bu kadar basit.