Kitabı yazmak için bayağı çaba harcıyorsun, birçok tecrübeni, düşünceni paylaşıyorsun. Kitabı çıkarmak istediğiniz zaman yayınevi senin kitabına el koyup kitabın haklarını kendi üstlerine almaya çalışıyorlar. Kitabın maliyeti 20 TL diyelim. Bunun 10 TL'sini satış yapan kitap marketi alıyor. 5-6 TL'si basım, kargo vb işlere gidiyor. 3-4 TL Yayınevi ve yazar arasında bölüşülüyor. Yazara 1 TL gibi kalıyor. Tamam, para kazanmak için yazmıyoruz, ama insanın da emeğini sömürüyorlar. Güzel bir roman yazdım. İnan ki bu nedenlerle yayınlatmaktan vazgeçtim. Böyle saçma şartlarla kitabımı yayınlatmam. Sanki "sen yaz, biz yayınlayalım, ama sen öl geber umurumuzda değilsin" gibi. Kısaca sebep para değil, elimdeki her şeyi istemeleri.
Aslında bir yolu var. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılıktan ben ücretsiz bir şekilde kitabımı çıkardım. Tüm detayları
buradaki blog yazımdan okuyabilir veya yazıdaki videodan dinleyebilirsiniz. Yayınevi mizanpaj ve kapak tasarımını belirlediği şablonlarda yapılmasını istiyor sadece. Eğer biraz Indesing ve Photoshop bilginiz varsa bedavadan kitabınızın tasarımını da yapabilirsiniz. Eğer bilginiz yoksa şu ana kadar 12 kitap çalıştım, uygun fiyata yardımcı olabilirim.