Kişiselleştirmedim ki üstad

Hangi mekanda size aç karnına americano mu içiçeksin yaaa? ''Hadi git artık saat geç oldu'' dedi?
Yaklaşık 2 sene boyunca kafe, bar vb. bir kaç muhtelif mekanda garsonluk görevimi icra ettim 18 yaşıma kadar. Az çok bazı şeylerin nedenlerini biliyorum. Garson, müşteri temsilcisi / danışmanı vb. kimselerin müşteri ile olan tek bağı satış yapma ve mekanın karlılığını arttırma isteğidir. Kimi yerlerde prim sistemi uygulanır, kafe vb. sektörlerde işin içerisine bahşiş etkeni de girer ki hiçte küçümsenecek bir şey değildir sektör içerisinde. Mekanların müdavimleri çalışanlar ile iyi geçinirler, muhabbet ederler, şakalaşırlar, kendilerini önemli - ayrıcalıklı hissederler. Garson ise o kişiye sadece maddi kazanç gözüyle veya kariyerli biri ise network ilişkisiyle tamamen çıkarcı olarak davranır. Mekanlarda hiç çirkin kız gördünüz mü ön planda? Erkekler daha iyi hizmet ederler lakin kızlar büyük oranda erkek müşterileri çekmek içindir, herkkes bu durumun bilincinde, bir problem olarak görmeyin bunu. Garson arkadaşımız size daha yakın davranmış olabilir veya siz öyle hissetmişsinizdir, bu da çok daha profesyonel olduğunu gösterir işinde. Herkes kendini ayrıcalıklı zannediyorsa, maddi anlamda ona da ayrıcalık tanınır iş yerinde. Kapitalist düzen hocam, her yerde sistem bunun üzerine kurulu. Araba reklamlarında, dergilerinde veya lansmanlarında arabadan zerre anlamayan manken kızlar dikkati çeker ve sadece onlar için giden kimseler de vardır eminim. Potansiyel müşteri, güzel pazarlarlarsa orada ileride belki satabilirler veya araba almak istediğinde kişi aklının kenarında yer eder ilgili otomobil. Kiimse özel, ayrıcalıklı değil ama insanlar bunu hissetmek için para harcıyorlar bir yerlere, mekanın kalitesi en çok bu noktada anlaşılır.