ülkede araba bollugu var ama kimse o paralara vermiyor, demekki millette ihtiyac yok. alım gücü var.
Hindistan nüfusu 1,3 milyar.
225 milyonu isviçreli vatandaş ortalamasından daha fazla kazanıyor.
Kalan 1 küsür milyar insan karnını doyurmaktan başka birşey düşünmüyor.
Bizim ülke de derin bir ekonomik kriz yaşanıyor ve sonucunda bir kısım ciddi oranda fakirleşecek.
İşte geçmişten gelen zenginliği korumak için araba ve ev fiyatları uçmuş durumda. Artık sadece belirli bir zümre ev araba alıp satıyor.
Diyorsun ki araba bolluğu var. Arabası olan birisi biliyor ki eğer arabayı satarsa 1 haftaya kalmaz aracına en az 10bin zam gelecek ve 1 hafta içinde yeni araç almazsa bir daha istediği arabayı alamayacak.
Ben ev almak istiyordum, dolayısıyla arabayı satmaya niyetlendim. Ev pazar günü 380 bin iken pazartesi günü 420 bin istiyor adam. Ki bu evin 10 sene daha borcu var.
Düşün ben pazar günü ev için 380bine anlaşsaydım pazartesi benim arabanın ederi 180bin şu an 180 bine satsaydım arayacaktım ev sahibini eve 40bin zam yaptım işine gelirse fiyat bu diyecekti.
Ben salı günü o arabanın benzerini 180bin'e alamazdım, çünkü pazartesi dolar yeni rekor kırdı ve araba fiyatları yine zamlandı. Şimdi benim arabayı 190bine rahat satarım.
Doların düşmesine bakmıyor kimse çünkü hala rekor kıracağını, kırmasa bile her hafta herşeyin pahalanacağını herkes biliyor.
Böyle bir ortamda arabalarını o paralara vermiyorlar demekki alım gücü var diyorsun ya, bak bu konuyu açan arkadaşın alım gücü yok. Ben bile satsam arabayı 1 hafta sonra aynı arabayı tekrar alacak alım gücüm olmayacak.
Bizde şu an yönetim zaafiyeti olduğu için ekonomi diye birşey yok, bambambam var.