Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda istişare yapmak istiyorum. E-ticaret sitemiz var, İdeasoft kullanıyoruz ama memnun değiliz. Kendi yazılımımızı yapalım böylece her istediğimiz yapabiliriz düşüncesindeyim. İdeasoft'ta webservis olmadığı için tedarikçi xml'i ile fiyat ve stok güncellemesi yapılamıyor. Bundan dolayı ciddi problem yaşıyoruz.
1. Sizce yazılımı personel alarak içeriden mi yaptırmalıyız? Yoksa ajans yada freelancer ile mi çözmeliyiz? (Dışarıdan yaptırırsak yazılımı başka yerlere satma ihtimalleri var ve gizlilik minimuma iniyor. Ayrıca anlık revizyon isteklerimiz için ek ücret ve fazladan uğraş çıkabilir)
2. Sizce hangi yazılım diliyle yapılması mantıklı? Php mi C# mı? Yada Java vs. (Java ile yapılan güzel bir e-ticaret sitesi var mı bilmiyorum. Javacı arkadaşım söyledi)
Bu konuda da personel alma düşüncem ağır bastığı için Php geliştiricilerin maaşları daha az ve piyasada bir hayli sayıda Php developer olduğu için mantıklı geliyor ve C# kadar hantal değil. Daha önce e-ticaret ile ilgili böyle bir deneyimi olan arkadaşlarımızın fikirlerini rica ediyorum.
Hazır yazılımlar ile ilgilenmiyorum. Opencart, Magento, Wordpress yada T-soft, Ticimax vs. gibi.