Çok mantıklı. Tuvaletin gideri tıkanırsa veya musluk bozulursa para vermeyeceğim, yemek yapılırken gaz sorunu olursa tamir etmeyeceğim, ocak eskirse veya tencere yanarsa ben müdahale etmeyeceğim. Yatak yıkanacağı veya çarşaflar değiştiğinde ben umursamayacağım. Çay bitti lafı duymayacağım, bu akşam yemek yapmayacağım kalk git balık al kimse demeyecek, dışardan yemek söyle, dışarı yemeğe çıkalım da kimse demeyecek.
Madem bunların parasını alacak birileri sorumlulukları da onlarda olacak. Ben sadece hizmetin karşılığını vereceğim. Mantıksız mı. Eğer bana bırakacaklarsa kimse tuvaletin giderine dokunmayacak, yemek masraflarını düşünmeyecek, o su bittiğinde suyun derdi kimsede olmayacak. Herkes yan gelip yatacak, sadece yemek hazırlanacağı zaman kalkacak, yatağa gitmek için kalkıp yatağa gidecek.
Ortak kullanım alanları ve 4 kişilik bir aileden özelleştirme örneği vermek ne kadar doğru cevaplarıyla anlatmaya çalıştım. Bir de binlerce çalışanı olan bir şirketin özelleştirmesini düşünün.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Ahahahah

) Sen hala anlamadın meseleyi hocam. Ay başı geldi maaşı çektin, asgari ücret. hesapladın günlük 1 öğün yemek, 1 defa tuvalete gitme hakkı ve uyuma dışında elinde bişey kalmadı. Sonra akşam eve bi geldin, mutfağa gittin, mutfak kapalı! Yemek yapmak kar etmiyor diye yemek işini bırakıp incik boncuk işi yapmaya başlamış mutfağı işleten abla. Şimdi karşı dairedeki mutfaktan 2 katına yemek almak zorundasın... Yemek işini çözdün, sonra bir bardak çay içeyim dedin, bir baktın çayın fiyatı 25 TL olmuş. Olur mu öyle şey, daha dün 5 liraydı dedin, adam sana "serbest piyasa kardeşim, zorla satmıyoruz ya, istemiyorsan içme" dedi... Çay da içemedin. Bari yatıp uyuyum dedin, yatak odasına bir geldin o da ne! Yatak odası komple boşalmış, birileri eşya taşıyor yatak odasına. Yatak işletmesi kar etmiyor diye spor salonuna dönüşmüş. ne yapalım bari mahallede bir yatak odası bulup orda yatayım dedin, 3 sokak aşağıda bir yatak bulabildin, o da ranzalı...
Bu tür kurgusal şeylere de gerek yok aslında. Milyonlarca insanın "kira" derdi, yüzbinlerce öğrencinin barınma/yurt sorunu bile özelleştirmenin ahmaklığını ortaya koymaya yetiyor hocam. Anlamadığım şu; bir yandan devlet güzellemesi yapıp bir taraftan özelleştirmeyi savunmayı nasıl beceriyorsunuz?