Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açın açmanıza da tüm ekonomi bilimcilerine zavallı demek ne kadar acınası olay herkes ekonomi bilmiyor ama o zamanda dolar indirelim biz demek yerine 33 kuruş zamlandı bakın ne oldu siz ekonomistmisiniz demek övünmekse bırakın kalsın çünkü komedi olur
Demek istediğimi anlamadınız. Adam geldi ben koronoyı tahmin etmiştim bak videolarım var, şimdi de biteceği tarihi veriyorum diyor. Eğer haklı çıkarsa kendini hatırlatacak fakat haksız çıkarsa unutulup gidecek. Bu durum da böyle. Adamlar tarih verdi, yerel seçimlerden 1 ay sonra dolar 10 lira olacak, herkes evini arabasını satsın dolara yatırsın dediler. Dolar 10 lira oldu evet çok da kazananlar oldu fakat 2 yıldır bunların da sesi çıkmıyordu. Ben ekonomist falan değilim, tahmin ettiğim birşey 10 sene sonra gerçekleştiğinde bak ben demiştim diyeceğim o zaman haklı mı olmuş oluyorum.

Bakın A Haber falan izlemiyorum, takip de etmiyorum. Bu gidişin dolar ve diğer para birimleri karşısında TL'nin eriyeceği zaten belliydi. Bunu herhangi bir hisse senedi alıp satan biri de tahmin ediyordu, fakat adamlar 2 yıl önce bunu pompalamaya başladı ve millete 8 liradan doları satıp 7 liradan geri topladılar. 1 haftada nasıl değişiklikler oldu biliyorsunuz.

Anlatmaya çalıştığımı umarım anladınız.