Merhaba Arkadaşlar,
Bundan bir iki hafta önce bir konu açmıştım. Adsense TBM hakkında. İşte o konu
linki bu konuda ben tbm nin bu kadar yüksek olabilme ihtimalini sormuştum. niche konu mu buldum demiştim. şimdi bu konuya değineceğim.
Bir web sitem var, yaklaşık 6 7 aylık bir blog sitesi. içerisinde günlük ortalama 2 veya 3 makale girişi yapıyorum. sadece kendi yazdıklarım. konu bir. atıyorum sadece instagramla alakalı diyelim. sadece instagram ile alakalı yazıyorum (Konu bu değil niche kelime olduğu için saklıyorum. ) Bu arada inşallah denemelerim bittikten
sonra bu niche kelimeyi buradan paylaşacağım.
Web bloğumda adsense ekli değildi. ben bir gün adwords den bir müşterim için kelime analizi yaparken, kendi sitemi google anahtar kelime planlayıcısın dan tarattım. sonuç 678 lira ile bir anahtar kelime gösteriyordu. işte görseli burada,
Bu arada bu niche kelimenin TBM si 704 TL ye kadar çıktı.
Web sitemin belli bir kitlesi zaten var. günlük 90 ile 110 kişi arasında muhtemel tekil ziyaretcisi var. ortalama sitede kalma oranı ise 8 dakika civarı. şimdi size analiz görselinide gösterim.
Adsense ye ilk konumu açtığımda başvuru yaptım. yaklaşık 1 hafta içinde onaylandı. reklam konumu vs ayarlaması denemeler 1 hafta mı buldu yine. bu sırada siteye 2 hafta içinde 38 tane en az 450 kelimelik makale girişi yaptım. adsense şuanda çalışmaya devam ediyor. TBM gösterildiği kadar yüksek vermiyor. şuanda tbm yaklaşık 1 TL veya 1.50 tl civarında. ümit ediyorum ki yükselir. Şuana kadar kazandığım miktar ise adsenseden 41 ₺.
İşte adsense görseli
TBM ve Kazanç Yükseldikçe Buradan konuyu güncellemeye devam edeceğim.