YeniSistemUzman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam beni yanlış anlama da dikkat ettiysen yazılanlara cevap vermiyorsun bahaneler öne sürüyorsun daha doğrusu; işin doğrusunu bilmek istemiyorsun, inandığın şeyin doğru olduğunu bilmek istiyorsun. Sanırım yaşın benden büyük senide anlıyorum bu kadar yıl bir şeye inanınca artık belli bir yaştan sonra da inandığın şeyin yanlış olduğunu kabullenemiyorsun galiba hocam
bildiğin her şeyin yalan olması, bir süre sonra kendi gerçeklerinin oluşmasını sağlıyor. bunu kabullenmek gerçekten çok zor ve belli bir yaş üstündekiler bu konuda psikolojik olarak destek almalı. ayrıca bu durumla karşılaşan kişilerin, sürekli olarak yalan söyleyerek, içindekileri bastırması; bir süre sonra söyledikleri yalana inanmaları ile son buluyor. bu insanların gerçekten desteğe ihtiyacı var. mitomani, kendi kendine geçebilecek bir şey değil ve ruhsal yönden çok fazla rahatsız edici olmalı.

maalesef ortadoğuda bu durumla karşılaşan çok kişi var ve insanlar; ya patolojik olarak yalan söyleyerek ya da kendine zarar vererek bu durumu bastırmaya çalışıyor. gerçekten her şeye rağmen yüzde 30 alan bu siyasi görüşün savunucuları, sonuç geldiğinde ne yapacaklar çok merak ediyorum.