ben senelerce uğraştım. gidip o sanal pos'u türkiyeden alamazsın. ama ziraat bankası, halk bankası ve diğer büyük bankalardan bu işler için pos alıp çatır çatır kullananlar var. banka dışındaki ödeme şirketlerinde yakın tanıdıkların varsa alabilirsin. onlar senin yaptığın işe ait harcama kodunu bankaya başka bir kod olarak bildirebiliyor. çoğunlukla da prepaid kart doldurma işlemi olarak yansıtıyorlar. tanıdığın varsa oluyor (gözümle gördüm) ama tanıdığın yoksa maalesef olmuyor. yurtdışından bu hizmeti alabilirsin ama o zaman da kullanıcının kartının uluslararası dolaşıma açık olması gerekiyor. kıbrıstaki bankalar türk bankacılık altyapısını kullandıkları için yabancı kart harcaması gibi değerlendirilmiyor. bir zamanlar oradan bu işler için alınabiliyordu. son dönemleri bilemiyorum.

kıbrısta da "kumar işine pos vermem" derler ama ziraat bankasının posları çatır çatır çalışır. onu da gözümle gördüm. tamamen kime nazının geçtiği ile ilgili birşey. ben bu işi ödeme sistemleri şirketi kurmaya kadar taşıdım. içini dışını bilirim bu işin. o sebeple hiç uğraşma, bir mucize olmazsa alamazsın.

Ha bir de şöyle bir durum var. bu işi tek posla yapamazsın. çünkü bankanın yada processorin (ödeme sistemleri kuruluşu) pos'unu ne zaman kapatacağını bilemezsin. öyle hemen küt diye kapatmıyorlar. bekliyorlar. para kazanmaya başladığında, transaction sayın arttığında kapatıyorlar. bazen de anlaşıyor, pos'u alıyorsun ama kartlı ödeme sistemleri risk değerlendirme departmanına yeni yetme bir çaylak alıyorlar. tüm pazarlıklardan habersiz olduğu için senin işine burnunu sokup pos'unu kapatıyor. sonra kavga dövüş açsan bile bir dünya para kaybetmiş oluyorsun.

Türkiye'de sanal pos ayrıcalıklı bir zümrenin elinde. kapalı bir klüp gibi düşün. aralarına almıyorlar. maalesef.

Yine de umarım işin yolunda gider.