digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam senin gibi mantıklı akıllı bir adamın Erdoğan'ı savunmasına hiç mi hiç anlam veremiyorum.
Bazen duyguların mantığının önüne geçiyor galiba.
Ülke berbat yönetiliyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde hem yarım yamalak adaletimiz vardı o tamamen kayboldu hem de kalkınma diye bir şeyden eser yok.
20 senelik iktidarın sonunda milli gelirin dış borca oranı 2001 krizinden bile kötü durumda.
Bugün hizmet diye öne sürülen hastaenelerin, otoyolların, köprülerin, tünellerin hepsinin parası borç alındı 20 sene içinde ödenecek.
Yani hizmet diye sunulan şeyler borçla yapıldı eldeki kaynaklar ile değil.
2002'de Türkiye kişi başı gayri safi milli hasılada dünyada 73. sıradaydı bugün 78. sırada.
Yani 20 sene sonunda 5 sıra düşmüşüz.
Ne kalkınma var, ne adalet var.
Dışarıdan ekonomimize saldırılıyor deniliyor, Naci Ağbal'ı Fransa mı görevden aldı?
Dolar yükselirken karşı çıkan merkez bankası başkan yardımcılarını görevden alıp faizleri 2 puan daha düşüren, doları iyice zıplatan Yunanistan mıydı?
Ve sen hala nasıl bu iktidarı savunabiliyorsun şaşırıyorum.
Değerli hocam, Savunduğum değerler bakış açım farklı olabilir evet. Ben Akpartici değilim, Erdoğanın arkasındayım ve böyle bir dönemden geçeceğimizi 10 yıl öncesinden biliyordum. Bazı değişimler zorunlu oluyor. İnanın kimse ekonominin bu düzeyde kötüleşeceğini istemez fakat gelecek için bazı yaralara neşter atmak zorundayız. Borçla alındı bir şekilde alındı ve yapıldı. 20 sene sonra çocuklarıma bir miras bıraktım cefasını ben çekeceğim sefasını onlar sürsün. Nasıl Kurtuluş savaşından sonraki kıtlıkta dedelerim mısır ununa ağaç kabuğu karıştırdılar kıtlığı yaşadılar bende bazı zorlukları yaşayayım buna hiç itirazım yok.

Adalet sisteminin komple değişmesi taraftarıyım, bana kalırsa adalet yok evet. Dhkpc ve pkk militanları yargılanırken devletin milletvekili ve avukatlar salonu hınca hınç doldurup onları savunuyorsa böyle adalet yere batsın komple köküne kibrit suyu dökelim yeniden yazalım. Dolar 1 lira olursa ekonomi düzelmeyecek, dolar 20 lira olduğunda da herşey batmayacak. Ekonomiyi tek kanaldan takip etmek yanlış olur. Doları bir anda iptal edemezsiniz fakat bazı ülkelerle kendi para birimimizle onların para birimiyle ticaret adımları atıldı. Örneğin Rusya ile bu adım atıldı ve yakında yürürlüğe girecek.

Her ülke kendi çapında birşeyler yapmaya çalışıyor, bağımsızlığın bedeli az değil. Ben hiçbir siyasetçinin ağzından ekonomi çözümü duymadım, imfden borç alacağız demekten başka bir şey yok. Demek ki bu adamla devam edeceğiz. Sol görüşlü hiçbir siyasetçinin bu ülkeye kattığı birşey görmedim, sağ görüşlü gözüküp batıranları da gördük. Erbakan ve Özal harici hiçbir siyasetçi bu ülkeye değer katmadı ikisi de ya el çektirildi ya öldürüldü. Böyle bir ülkeden, bir anda şapkadan tavşan çıkmaz. Her ameliyatın bir sancısı olur.

Bu benim kişisel düşüncem kimseye dayatma hakkım yok fakat artık bu ülkede algı şu Erdoğan gitsin pkk ile de anlaşırız Ana yasanın ilk 4 maddesini de değiştiririz (gerçi hemen öyle birşey demedim diyorlar).