Dini imanı para olmuş ama neden olmuş altında yatan sebeblere bakmak gerekiyor. Malasef ki üzülerek soylemekteyim insanlar arası samimiyet ilişki iyilik yardımseverlik minimum seviyelerde sebebi ise sen ben biz siz.
Bu haldeysek seninde benimde herkesin de el birliğiyle katkısı var emin olun ki. Yaptığın iyilik karşısında hiç mi hayal kırıklığın olmadı üzülmedin? Ben çok üzüldüm teşekkürü dâhi esirgeyen sen ben gibi insanlar var. Bana yapılan iyilikler de hiç mi hayal kırıklığına ugratmadim elbette olmuştur kusurum dört dörtlük değilim.
Dolayısıyla hâlimizin eser bizleriz. Adamın teki araba almak ister fiyatların yüksekliğinden sitem eder hurda araca eşek yüküyle para istiyorlar diye bu adamın evi var yine aynı şekilde +20 yıllık ev tabiri caizse hurda eski ev olması gerekenden fazlasına satmaya çalışır yada kiralamak ister hiç yüzü kızarma dan hemde.
Hocam tabi ki yaşadım. Ama bunları yapanlar yüzünden kendi davranışımı, karakterimi değiştirirsem ben neden yaşıyorum ki o zaman? Herşeyden önemlisi rüzgar nereye eserse o yöne gitmemek olmalı diye düşünüyorum. X kişisi bana teşekkür etmedi, y kişinin sorusunu cevaplamam biraz garip değil mi? Konuyu ben tepkili olduğum bir konuda diğer kişilerin bakış açılarını görmek için açtım bu arada.