Herkese iyi forumlar. Gaziantepten ev tuttum. Tuttuğum ev bir kuruma ait. Emlakçıda depozito kira ve emlakçı komisyonu olarak tüm ücreti yatırdım. Kira sözleşmesini imzaladım. Emlakçı elime tapu fotokopisi ve dask belgesini verdi. Kira sözleşmesini kuruma imzalatıp getirip fotokopisini vereceklerini söyledi. Ertesi gün getirip evin anahtarını verdiler. Biz evi taşıdık. Fakat 2 gündür kurumda imzayı atacak kişinin izinde olduğunu, yerinde olmadığını bu yüzden pazartesi günü imzalatacaklarını söylüyolar. Elektirik su doğalgaz vs üstüme alamıyorum sözleşme olmadan.
Bende antepte işe gireli 1 hafta oldu. İş yerinden pazartesi günü izin verdiler. Emlakçıyada pazartesi dışında izin alamayacağımı söyledim. Pazartesi işi kesin halletmek için, yeni bir sözleşme yaparız senle ben adına, ben imzalarım gider evin elektiriğini suyunu alırsın üstüne dedi böyle bir alternatif sundu.
Bu işin riski var mıdır? Yeni sözleşme yapsak orjinalini kendim alsam emlakçıya birşey bırakmasam elektriği suyu üstüme alında yeni sözleşmeyi yırtsam, eskisi imzalanınca o geçerli olsa sorun olur mu?