Öncelike merhabalar, konuyu açan benim. İlgili kişinin iki farklı hesabı ele geçirmesi çok düşük bir ihtimal. Ya hesaplar satılıyor ya da denildiği keylogger ve benzeri yazılımlar ile şifrelerde ele geçiriliyor olabilir. Fakat iki adımlı doğrulaması açık olan üyeliklerin şifreleri çalınsa bile hesaplarına erişebilmesi imkansız. Bu durumda ya 2FD açık değil ya da kişiler hesaplarını satıyor.

Aslında hesap satış olayı da düşük bir ihtimal. Üyeliklere tanımlı T.C. numarası, isim ve telefon gibi eşsiz id'ler tanımlı. Bile bile bu duruma düşmek istemezler. Hesapların eski tarihli olmasından ötürü güven veriyor gibi görünsede, aslında bunun da bir pozitif etki olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bundan sonra r10 üzerinden ticaret yaparken iki defa düşüneceğim.

Son olarak bu durumdan r10.net yönetimi sorumlu değildir. Burada iki kişi arasında bir ticaret dönüyor. Fakat bu ticareti iyileştirmek adına bazı değişiklikler yapılabilir. Örneğin; belirli bir ücret karşılığında (komisyon), ücret havuza yollanır, iki tarafta ticaretini onayladığında para aktarılır. Ya da alternatifler düşünülebilir.