Merhabalar herkese, 4 hafta önce çok yapmak istediğim iş seçeneği olan e-ticaret'e giriş yaptım. Giriş yaparken kafamda hep sorular vardı aslında ama altyapısını az çok bildiğim için dedim ki yaparım. Sonra o süreçte kendi işimide bir yandan yürüteyim diye uğraşıyordum. Arkadaşım bu işe gireceğimi biliyordu ve dedi ki birlikte yapalım ama ben şu felsefeye hep inanan biri olarak dedim ki "dost ile ye iç fakat ticaret yapma" diye düşünerek ilk soğuk karşıladım fakat bir şekilde birlikte başladık. Kritik süreçde burada başlıyor aslında anlatayım;

Öncelikle biz homeofis olarak vergi mükellefi olduk depo olarak gösterdik falan filan ince ayrıntıları atlayacağım. Yalnız mükellef olan kişi arkadaşım. Güveniyorum sonuçta sıkıntı yok ki hala yok bu konuda neyse ürünlerimizi yükledik bir şekil başladık satışa. İlk haftalarda reklamlarla uğraştık fazla satış zaten olmadı ama 2-3 hafta içinde satışlarımıza yavaştan başladık. Şuan ortalama günde 10-15 arası sipariş alıyoruz fakat şu şekilde arkadaşım son zamanlarda türk tabiriyle "kayış" atmaya çalışıyor. Ve bu işte kendi düşüncemle en çok emeği de ben sergiliyorum. Benim düşüncem ise şu şekilde tatlı ayrılalım. Şimdi tüm işlemleri kendi üstüme alamam çünkü o sanki kendisi yapmak istiyor tek başına bu işi o sezgiyi algılıyorum. Ama yanlış anlaşılmasın ki bu şekilde de tüm kurulu düzeni kendine bırakmam ben mağazayı kapatıp kendim ayrıca girmeyi düşünüyorum. Yani sıfırdan bir isim ve sıfırdan yeni işlemler.

Şimdi işin en can alıcı sorusu da şu aslında. Şuan ortalama günlük 10-15 sipariş alıyoruz ama 1 senede bunu kat kat fazlalaştırabileceğime de inanıyorum. Ama en başından bu düşüncede olan biriyle devam etmek mi sizce yoksa kendim tek başıma sıfırdan başlamak mı. Siz olsanız ne yapardınız?