Selam Arkadaşlar,

Seo konusunda güzel bir tartışma olmasını diliyorum. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğrenirsek tartışmaya katılan herkese katkı sağlanmış olur.

Seo çalışmasında sıralamanız nasıl ? Yaptığınız olumlu yapmaktan kaçındığınız olumsuz işlemler nelerdir ?

Örneğin açtığım sitede ilk yaptığım iç optimizasyonu tamamlamak oldu. Ardından domain otoritesini arttırmak için ornekxx.com, ornekxx ve https://www.ornekxx.com şeklinde link alımı yapıyorum. Şu an aldığım tüm linkleri ana sayfama alıyorum anahtar kelime bir kaç tanıtım yazısından aldım genelde şu aşamada anahtar kelimeye link almayı tercih etmiyorum. Genelde tercih ettiğim sidebar ve yine sidebar sponsor linkler oluyor ( 90x90 12x125 resim backlink) Haftada 2-3 kez içerik giriyorum. Ana sayfaya domain otoritesini arttıracak şekilde üstte bahsettiğim örnek kelimelerle link alımı alt sayfadaki bir çok sayfanın sıralamasını 2 ayda olumlu yönde etkiledi. Footer link, yorum backlik, whois backlink ve benzeri paketlerden uzak duruyorum. Şu an için sadece sidebar ve tanıtım yazısı olarak ilerliyorum. Bu arada sitem henüz 3 aylık.

Sizler nasıl ilerleme kaydediyorsunuz. Yaptığınız çalışmalar nedir ? Önerileriniz nedir ?