Otorite vs tamam ama bunları otorite yapan her şeyden önce içerik yayınlama sıklığıdır ve ben Google'ın buna çok önem verdiğini düşünüyorum. SEO yapmayı sadece haber sitesi sahipleri bilmiyor

yeni yetme haber sitelerine de dikkat edin onlarda çıkmaya başladı. Haber siteleri hem bilgi olarak güncel konulara değiniyorlar hem de güncelleme sıklıkları çok yüksektir.
Güncellik güncellik güncellik...
İsmini hatırlamıyorum ama
Google mühendisine benzer bir soru soruyorlar.
"Büyük siteler çoğu zaman kötü SEO puanına sahip olmasına rağmen nasıl oluyorda üst sıralarda çıkıyorlar? Google onlara ayrıcalık mı tanıyor?" Cevap: "Hayır. Bu dediğiniz doğru olabilir ancak öncelik ayrıcalık söz konusu değildir. Google'un sıralamada kullandığı yüzlerce kriter var. Birazda o büyük sitelerin web dünyasına neler kattığına bakmak gerekir. Google buna büyük önem veriyor"
Adam web dünyasına 3 5 milyon içerik katmış. Biz 600 kelime içeriklerle kaplumbağa gibi gidiyoruz sene sonunda bir ortalama ile diyeyim günde 2 içerik olsa 700 ,içerik ediyor. Adam bunu 3 günde girmiş oluyor. Şimdi bu sık güncellik ile aynı şeyi beklemek mümkün mü?
Aslında 600 kelimeler vs de genellikle abartılı. Aynı şeyi 300 kelime yerine 600 kelimede anlatıyoruz. Faydası var mı elbet var. Ama bence sık güncelliğin faydası daha büyük.
1- Bunun için aranması olmayan hedeflemediğiniz gereksiz içeriklerle sitenizi başta sık güncelleyin kısa ancak sık olabilir sonucta hedeflediğiniz yazılar değil.
2- Siteniz sık güncellenip indeks sayısı da artınca, hedeflediğiniz konularda daha özenli ve uzun yazılar yazın.
Faydasını mutlaka göreceksiniz