Merhabalar,
Son zamanlarda
/admin/ sayfasına Bruteforce (şifre denemesi) ile bir çok opencart internet siteme saldırı geliyor son 12 saatte sadece bana gelen saldırıların toplamı 80 bini geçti. Muhtemelen bir çoğunuzda yaşıyordur ve bir çoğunuz da farkında değilsinizdir (Yeterli büyüklükte sunucunuz var ise bu saldırıyı fark bile etmeyeceksiniz)
Bu saldırıyı yapan kişileri tanımıyorsunuz muhtemelen çünkü her yere yapıyorlar araştırdığıma göre.
Test Edilenler:
- Bu saldırı onlarca ülkeden (Türkiye dahil) binlerce farklı IP adresinden geldiği için yurt dışına kapatmak kesin çözüm değildir (Türkiye'den gelen saldırıların çoğunun sağlayıcısı NETINTERNET, bana gelen IP'leri sağlayıcılara bildireceğim).
- Bu saldırı sizin en düşük rate limitlerinizi bile doldurmadığı için DDoS attack olarak algılanmıyor. (Bir IP nin bir sonraki POST d
enemesi minimum 30 saniye ortalama 5 dakika sonra)
- Bu IP'lerin hepsini blacklistinize almanız oldukça zor (eklediğinizde ise sunucunun geç yanıt süresi sorunu ile karışaşabilirsiniz)
- "ConfigServer Security & Firewall" Bu konuda neredeyse hiç bir işe yaramıyor.
Yorumlarda bulunan arkadaşlardan ötürü konu baltalandığı için şöylece bilgilendireyim:
Sözüm meclisden dışarı öncelikle yapılmak istenen ticarete saygısızlığınız için teşekkürler.
Gelen saldırılarda kullanılan User-Agent
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0
Araştırdığınızda aynı user agenti kullanan Opencart Brute Force botlarını görebilirsiniz.
Buradan yola çıkarak da kullanılan scripte göre düzenleme işlemi yapabilirsiniz.
Bkz display:none olarak Logout kelimesi de bunlardan biridir
Bu işlem karşı tarafın saldırı sisteminde "Doğru Şifreyi Buldum" dedirtip scripti durduruyor fakat aslında doğru şifreye ulaşamadı. Çok fazla IP den
geldiği ve hepsinden anında gelmediği için hepsinin durması biraz zaman alabiliyor.
Cloudflare User-Agent engeli, botlardan ayıklanan bir kaç kelime gibi geri kalan uygulanacak adımlar vb. buradaki yazan arkadaşlara ulaşarak öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Umarım sorununuz çözülür.