Siz misiniz len damadıma laf eden deyip tokatlıyor reyizz.

Bu arada ekonominin çöktüğünü düşünmüyorum. Thodex vurgunu, tosuncuk, vatandaşın parayı döviz ve altına basması vs vs vs. Şu an ki olaylar orta ve ortanın üstünü eziyor. Alttakiler dün ve ondan önceki gün olduğu gibi bugün ve yarın da ezilmeye devam edecek. Üsttekilerin zaten umurunda değil, tek yaptıkları fakir edebiyatı yapmak. Bir ülke düşünün ki patronların başkanı olsun ve gelir adaletsizliğinden bahsetsin. İnsanın çıkıp, ulen az para veren sizsiniz diyesi geliyor ama nafile.
Bir de şiyaşal işlam deyip duran tayfa var. Bu tayfa için her şey sağ - sol ile alakalı. Yahu dünya bu lanetten çıktı biz çıkamadık. Bir ülke düşünün 60 yıldır başını sağ sol siyasetinden kaldıramamış. 7'den 70'e siyaset bataklığına bulaşmış bir milletten fazla bir şey beklemeyin. Bu bataklığın tek derdi kendi meşruiyetini yüceltmek için taraftarını konsolide etmektir. Hangisinin peşine takılan çoksa o kazanır. Bunlara değer atfedip paye biçen biz seçmenler. Biz ne zaman bunların değersiz olduklarını onlara hatırlatırsak o zaman işler değişebilir. Ön şart bataklığa yüz çevirmek.

AKP ekonomik krizle geldi ve krizle gidecek. O dönem esnaf/sanayici can çekişiyor buna karşılık vatandaş can çekişiyordu şimdi ise direkt vatandaş can çekişiyor. Bunun sağı solu yok. Vatandaşın sofrasındakine haddinden fazla göz dikersen sağcı ya da solcu ol fark etmez seni ilk fırsatta şutlar. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde durum düzelmez ise mevcut iktidarı da şutlar ve bunun için muhalefetin hiç bir şey yapmasına da gerek yok. Kişisel görüşüm ise iktidarın değişmesi durumunda fark eden pek bir şeyin olmayacağı. Zira ortadaki durum sadece tepkiden ibaret. Kimse gelecek olan iktidara şu sözleri yeminli olarak verdirmiyor: özel tüketim vergisinin kapsamının ne olacağı? cep telefonu bugün özel tüketim değil temel ihtiyaç. Ha keza otomobil de bugün özel tüketim değil, genel ihtiyaç. Bilgisayar, tablet daha pek çok üründeki saçma sapan vergiler silinecek mi ya da %10-30 aralığında bir banda oturtulacak mı? Diğerlerini saymaya gerek yok. AKP yapılabilecek bütün zamları, vergileri yaptı. Gelecek iktidarın bu yönde bir derdi olmayacak, peki vatandaşın sırtından bu yükü indirecek mi yoksa nasıl olsa bindirilmiş manevra yapıp devam mı denilecek.

Neyse, siyaset bizi bozar.