Yine aklı olan olmayan bir sürü yorum yazılmış. Ben servis sorumluluğu yaptım, 48-54-72 nöbet tuttum. Bu kadar boş ve pespaye yaklaşımlar görmedim açıkçası bilmediğim bir konuda hiç bir şeye yorum da getirmedim.
16:00da randevu ve poliklinik saati kesilmesinin sebebi; girişimsel branşlarda sterilizasyonun döngü saatidir. Bir diğer konu ise hekim sayısı yetişmediği için yataklı servis vizitlerinin mesai öncesi hastaneden çıkmadan önce yapılması ve hasta orderlarının doldurulması, tedavi kontrolü ve poliklinik dahil tüm hastaların epikrizlerinin doldurulması için poliklinik saatleri bu şekilde düzenlenir.
Ben 10 yılımda hastanelerde çalıştım. Bana göre hekim olarak hiç biri hastane standardı taşımıyor, ancak bu durum çalışanlardan kaynaklandığını sandığınız kadar basit değil. Bu tür yaklaşımlar, şikayet hatları vesaire gibi şeyler tıbbi olarak idare tarzından kaynaklanan sorunları çözmez ancak daha kötüye götürür.
Forumda olsun gerçek hayatta olsun; insan sağlığına yönelik konularda hep yapıcı olma tarafındayım hem insan hem bir hekim olarak. Ancak görüyorum ki insancıl yaklaşımlar zaten terkedilmiş; gelişi güzel ağzımıza geldiği gibi konuşur yazar olmuşuz.
İşin üzücü olan yanı bir tarafa; hastaların tedavi ve muayene olma haklarının hükümetin yanlış politikaları nedeniyle hak kayıplarına neden olması söz konusu.
5 dakikada bir muayene sırası verilmeye zorlanan bir kadın doğum uzmanı, 5 dakikada bir muayene, dolgu vesair işlemlere zorlanan bir diş tabibi kendine ne verebilir ki size versin?
bakınız bu sorunlar, sağlık sisteminin saçmalıklarıdır. Gelecek 10 yıl içinde kesinlikle kalifiye bir sağlık personeli göremeyeceğiz.
üzülerek söylüyorum ki işini bilen bir hekim bulmak dahi imkansız hale gelecek.
hastanelerin veya sağlık çalışanlarının oto sanayi sitesinde çalışan servismiş gibi muamele görmeleri, bu sistemin hem hastaya hem çalışana dayatmasından başka birşey değil.
Başta da belirttiğim gibi durumu yerinde gözlemlemeniz için istediğiniz zaman benimle bir mesai günü geçirmenizi dilerim.
umarım hiç bu işleri hiç konuşmadığımız, daha tedavi olmaktan çok, koruyucu hekimlik uygulamaları ile hem sağlığımızı hem de ülke ekonomimizi koruduğumuz gerçekten gelişmiş günlerde müreffeh bir şekilde yaşadığımız günlerdi yaşarız.