Yapı Denetim bölümü öğrencisiyim.
Beton atımı öyle bir iştir ki havadaki sıcaklık bile önemlidir. Onun kalma kuruma süresi, hava ile etkileşimi çok detaylı şeylerdir. En uygun zaman o olmuş ki o zaman atmışlar.
inşaatta beton dökme işi hem çetrefilli hem de sıkıntılı bir iştir. Beton dökme inşaatına göre değişir ama genellikle gece yapılır. zamandan tasarruf sağlamak için. gündüz dökülen betonun kuruması ve priz alması toplam 1 günün kaybına neden olur. ancak gece dökülen beton sabaha kadar kurur ve su ile priz aldırılır. böylece zamandan tasarruf edilir. şikayetinizde haklısınız ancak maalesef izinleri olduğu için yapacak pek bişey yok.
Bunu bilginiz dahilinde mi yazdınız yoksa duyduklarınızla mı? Gece beton atmanın ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu biliyormusunuz ? Bu beton atan şahıslar zaman kazanmak için gece beton atıp yarın hemen direkleri felan sökmeye mi başlayacaklar ? Bu havada atılan betonun sabaha kuruma şansı sıfır.
bunu tabiki bilgim dahilinde söylüyorum. inşaat sektöründe beton genellikle gece atılır. beton atmanın tehlikesi günün her saati aynıdır gerekli önlemleri almadığınız takdirde. beton atılan yerin aydınlatması öyle bir yapılır ki gündüzden farkı kalmaz. o yüzden günün her saati gerekli önlemleri aldıysanız beton atabilirsiniz. betonun kuruması hava şartlarına bağlıdır ancak çoğu beton geceden sabaha kurur. beton üretim tesisleri çimento taş ve suyla beton üretmezler. mikserin içindeki betonda bazı kimyasal maddeler vardır ve bu maddeler betonun daha hızlı kurumasını sağlarlar vs. yani işin özü inşaat elverdiği sürece ve gerekli izinler alınmışsa gece rahatlıkla beton atılabilir. bu arada beton attıktan sonra direk falan sökülmez. sadece beton kalıpları çıkartılır. direk sökülmesinden kastınızı anlamadım maalesef.

Tünel kalıp olmadığı sürece kimse isteyerek gece beton atmaz sizin söylediğiniz gibide zamandan tasarruf edemez çünkü belediyelerin beton atmak için izin verdiği gün sayısı vardır bu belediye insiyatifine göre 10 ila 15 gün arasıdır buda zaten normal kat kalıbının hazırlanması için yeterli bir zamandır yani gece atılmasını gerektiren bir durum yok kimyasal dediklerinizde hava - lere düştüğünde katılır bunada belediye isterse izin dahi vermez ve hava belli bir soğukluğa ulaşırsa beton dahi attırmaz çabuk donsun diye miksere atılan birşey yok. Ertesi sabaha sölebileceği kalıplar dediğiniz 2 saatlik bir iştir sonrasında boş kalacağı için kimse sadece bu sebepten dolayı gece beton atmaz
inşaat sektöründe ne kadar tecrübeniz var bilmiyorum ama mesajınızı gülerek cevapladığınızdan alaycı bir tavır takındığınızı anlıyorum. burada kendi gördüğüm ve tecrübe ettiğim bir durumdan bahsettim ve siz bu tip bişeyler karşılaşmamış olabilirsiniz. o inşaatta atılan betonun nereye ne amaçla atıldığı konusunda bir fikir bile yokken teknik terimlere girip ben bu konuda çok bilgiliyim tavırları bence yanlış. benim yaşım 37 ve bu yaşıma kadar bir çok inşaat projesinde bulundum ve gece beton atıp sabaha kalıp söküp aynı kalıpların perde duvar için kullanıldığını gördüm. yani sözün özü olmayacak diye bişey yok. inşaat ise söz konusu evet zamandan kazanmak için de gece beton atılır. geçmişte çok kez atıldı gelecekte de atılacaktır. bu konu üzerine tartışma yapılacak bir konu değil.
Gülümsememi yanlış anladıysanız kusura bakmayın tebessüm amaçlıydı. Benimde yaşım 37 ve kendimi bildim bileli son 2 seneye kadar inşaat sektöründeyim siz büyük projelerde yer almış olabilirsiniz fakat arkadaşın bahsettiği muhtemelen mahalle arası normal bir inşaat ufak projelerde sizin söyledikleriniz olmaz çünkü yeterli zamanı var.
dediğim gibi projenin ne olduğunu hangi amaçla beton döküldüğünü bilmiyoruz. ben bir ihtimalden bahsettim o kadar. yapılan iş devlet ihalesi ile alınmış bir iş olabilir. bitmesi gereken sürede bitmemiş ve geç kalınmış olabilir. gece beton dökmek için o kadar çok sebep var ki inşaat sektöründe say say bitmez. o yüzden tartışmanın anlamı yok. herkesin bi tecrübesi var ve o tecrübe sebebiyle fikir beyan ediyor. ama insanın yaşamadığı bir tecrübeyi yok sayar gibi davranması yanlış. saygılı yorumunuz için teşekkür ediyorum. iyi geceler
Arkadaşlar betonun tarihine kadar gitmenize gerek yok. Binanın önüne gürültülü bir makine ile beton düzleme gibi birsey yapiyorlardi sanırım.
Betonun havayla etkileşimiymiş yok kurumasiymis vatandaş olarak bunlardan bize ne ? Ben gece yarısı bu gürültüyü çekmek zorunda mıyım arkadaş. Cevre kanuna göre akşam 7 ye kadar çalışmalarina izin verilmiş kanun bu şekildeyse belediye neye göre izin veriyor. Zaten ekiplerle görüşerek ekipleri tekrar tekrar olay yerine gonderttim. Polis izinleri vardır diyip saliyordu ama peşpeşe arayınca tekrar gidip durdurdular. ilk gittiklerinde iznimiz var diyerek göndermiş olabilirler. Demem o ki kimsenin kimseyi bu saatte rahatsız etmeye hakkı yok belediye buna izin veriyorsa belediyeyi şikayet etme yollarına başvuracağım artık. Bu ilk defa olmuyor sabahın köründe gürültü başlıyor akşama kadar akşam 8 9 10 devam.