Oyun_Bozan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tünel kalıp olmadığı sürece kimse isteyerek gece beton atmaz sizin söylediğiniz gibide zamandan tasarruf edemez çünkü belediyelerin beton atmak için izin verdiği gün sayısı vardır bu belediye insiyatifine göre 10 ila 15 gün arasıdır buda zaten normal kat kalıbının hazırlanması için yeterli bir zamandır yani gece atılmasını gerektiren bir durum yok kimyasal dediklerinizde hava - lere düştüğünde katılır bunada belediye isterse izin dahi vermez ve hava belli bir soğukluğa ulaşırsa beton dahi attırmaz çabuk donsun diye miksere atılan birşey yok. Ertesi sabaha sölebileceği kalıplar dediğiniz 2 saatlik bir iştir sonrasında boş kalacağı için kimse sadece bu sebepten dolayı gece beton atmaz
inşaat sektöründe ne kadar tecrübeniz var bilmiyorum ama mesajınızı gülerek cevapladığınızdan alaycı bir tavır takındığınızı anlıyorum. burada kendi gördüğüm ve tecrübe ettiğim bir durumdan bahsettim ve siz bu tip bişeyler karşılaşmamış olabilirsiniz. o inşaatta atılan betonun nereye ne amaçla atıldığı konusunda bir fikir bile yokken teknik terimlere girip ben bu konuda çok bilgiliyim tavırları bence yanlış. benim yaşım 37 ve bu yaşıma kadar bir çok inşaat projesinde bulundum ve gece beton atıp sabaha kalıp söküp aynı kalıpların perde duvar için kullanıldığını gördüm. yani sözün özü olmayacak diye bişey yok. inşaat ise söz konusu evet zamandan kazanmak için de gece beton atılır. geçmişte çok kez atıldı gelecekte de atılacaktır. bu konu üzerine tartışma yapılacak bir konu değil.