bunu tabiki bilgim dahilinde söylüyorum. inşaat sektöründe beton genellikle gece atılır. beton atmanın tehlikesi günün her saati aynıdır gerekli önlemleri almadığınız takdirde. beton atılan yerin aydınlatması öyle bir yapılır ki gündüzden farkı kalmaz. o yüzden günün her saati gerekli önlemleri aldıysanız beton atabilirsiniz. betonun kuruması hava şartlarına bağlıdır ancak çoğu beton geceden sabaha kurur. beton üretim tesisleri çimento taş ve suyla beton üretmezler. mikserin içindeki betonda bazı kimyasal maddeler vardır ve bu maddeler betonun daha hızlı kurumasını sağlarlar vs. yani işin özü inşaat elverdiği sürece ve gerekli izinler alınmışsa gece rahatlıkla beton atılabilir. bu arada beton attıktan sonra direk falan sökülmez. sadece beton kalıpları çıkartılır. direk sökülmesinden kastınızı anlamadım maalesef.

Tünel kalıp olmadığı sürece kimse isteyerek gece beton atmaz sizin söylediğiniz gibide zamandan tasarruf edemez çünkü belediyelerin beton atmak için izin verdiği gün sayısı vardır bu belediye insiyatifine göre 10 ila 15 gün arasıdır buda zaten normal kat kalıbının hazırlanması için yeterli bir zamandır yani gece atılmasını gerektiren bir durum yok kimyasal dediklerinizde hava - lere düştüğünde katılır bunada belediye isterse izin dahi vermez ve hava belli bir soğukluğa ulaşırsa beton dahi attırmaz çabuk donsun diye miksere atılan birşey yok. Ertesi sabaha sölebileceği kalıplar dediğiniz 2 saatlik bir iştir sonrasında boş kalacağı için kimse sadece bu sebepten dolayı gece beton atmaz