Bunu bilginiz dahilinde mi yazdınız yoksa duyduklarınızla mı? Gece beton atmanın ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu biliyormusunuz ? Bu beton atan şahıslar zaman kazanmak için gece beton atıp yarın hemen direkleri felan sökmeye mi başlayacaklar ? Bu havada atılan betonun sabaha kuruma şansı sıfır.
bunu tabiki bilgim dahilinde söylüyorum. inşaat sektöründe beton genellikle gece atılır. beton atmanın tehlikesi günün her saati aynıdır gerekli önlemleri almadığınız takdirde. beton atılan yerin aydınlatması öyle bir yapılır ki gündüzden farkı kalmaz. o yüzden günün her saati gerekli önlemleri aldıysanız beton atabilirsiniz. betonun kuruması hava şartlarına bağlıdır ancak çoğu beton geceden sabaha kurur. beton üretim tesisleri çimento taş ve suyla beton üretmezler. mikserin içindeki betonda bazı kimyasal maddeler vardır ve bu maddeler betonun daha hızlı kurumasını sağlarlar vs. yani işin özü inşaat elverdiği sürece ve gerekli izinler alınmışsa gece rahatlıkla beton atılabilir. bu arada beton attıktan sonra direk falan sökülmez. sadece beton kalıpları çıkartılır. direk sökülmesinden kastınızı anlamadım maalesef.