Merhabalar bu gün size bir dlandırıcılık hikayesi anlatacağım daha doğrusu r10'a dlandırıcılık için girmiş bir kişiyi engellemeye çalışmam ve sonucunda yaşananları

Trendyol kuponu aramamın ardından @Yahya6; adlı yeni üye bana 200 liralık ürünü 9 lira yapan bir kupon olduğunu ve satabileceğini söylüyor karşılığında fotoğraf istiyorum vs. ve dlandırıcı olduğunu anlıyorum. Bunun üzerine off topicte bu arkadaşla ilgili dikkatli olunması ve ticaret yaparken dikkat edilmesi yönünde bir paylaşım yaptım bu paylaşımımın üzerine insanları zan altında bırakmayın gibi yorumlar geldi ve en sonucunda konum silindi.

Daha önce şikayet konumda yaptığım bir hatadan dolayı 1 hafta yasaklandım zaten ortada da bir mağduriyet olmadığı için yeniçeriye mesaj yolladım ve mesajları rapor etmem söylendi bende ettim, konumun silinmesi, dikkatli olun dememe rağmen üzerime gelen baskı ve raporun sonuçsuz kalması sonucunda en sonunda yapacak bir şeyim kalmadı arkadaşın profiline notumu düştüm ve vazgeçtim.

Tüm bunların sonucunda ne mi oldu çok değil bir kaç gün sonrasında bu şahıs forumda bir kişiyi mağdur etti mağdur olan kişiyide etiketliyorum kendi düşüncülerini istiyorsa yorum olarak yazabilir @Nedemek;
Parayı alıp kaçtıktan sonrada şikayet konusunda dalgasını geçti ve kayıplara karıştı en başında bir mağduriyet olmadığı için ceza almamalı ama belki benim dikkatli olmaları yönündeki konum orada duruyor olsaydı bu olaylar yaşanmayacaktı. Dalga geçtiği ile ilgili fotoğrafı aşağıya bırakıyor ve son yorumuma geçiyorum.

Sonuç olarak bu şekilde foruma dlandırıclık için gelmiş yeni üyelerin arttığını görüyorum burada mağdur olan kişinin önden parayı göndermesi hatalı ama bu konuda herkesi bilinçlendirmek imkansız mağdur olan arkadaşa geçmiş olsun. Sizin de bu konu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum.